2 Bin 23 Kişilik Çocuk Korosu

Doğal Yaşam
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Antalya‘da düzenlenen törende, 2 bin 23 çocukla oluşturulan koroyla rekor denemesi yapıldı. Törende Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşt...
EMOJİLE

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Antalya‘da düzenlenen törende, 2 bin 23 çocukla oluşturulan koroyla rekor denemesi yapıldı.

Törende Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan 2 bin 23 kişilik çocuk koruyla rekor denemesi gerçekleştirildi. Denemeyi gerçekleştiren öğrenciler noter gözetiminde elektronik biletli giriş kapısında numaratör sistemini geçerek stada alındı.

Açık tribüne yerleştirilen koro üyelerinin rekor denemesi, noterin tek tek çocukları saymasının ardından 2 kamerayla kayıt altına alındı.

Yaklaşık 7 aydır 62’şer kişilik ilköğretim öğrencilerinin okulların müzik öğretmenleri tarafından çalıştırılmasıyla hazırlıkları süren rekor denemesine 2 bin 23 çocuğun yanı sıra onlarca gözetmen öğretmen ve gözetmen öğrenci katıldı. 

ATSO Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası eşliğinde Türk bayraklarını sallayarak rekor denemesi için ”23 Nisan Kutlu Olsun”, ”Bir Dünya Bırakın”, ”Bugün 23 Nisan Hep Neşeyle Doluyor İnsan”, ”Sev Kardeşim”, ”Hayat Bayram Olsa” ve ”Orda Bir Köy Var Uzakta” adlı 6 şarkıyı seslendiren korodaki öğrenciler, vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Rekor denemesinde söylenen şarkıların ardından, çocuklar ve protokol üyeleri hep birlikte 10. Yıl Marşı’nı da seslendirdi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye bir engelin bulunmadığını ifade eden Gülay, "Denemenin Guinness’e girip girmemesi de benim için çok önemli değil. Önemli olan çocuklarımızın çocuk sevgisiyle yetiştiğini tüm dünya milletlerinin bilmesi" dedi.