Mali’nin Çarkı İflas Etti

Doğal Yaşam
Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil’in Star TV’de canlı yayınlanan programda sarf ettiği "Mum söndü mü yapıyoruz burada" sözleri üzerine, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki Doğan Yayı...
EMOJİLE

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil’in Star TV’de canlı yayınlanan programda sarf ettiği "Mum söndü mü yapıyoruz burada" sözleri üzerine, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki Doğan Yayın Holding bünyesindeki kuruluşların bulunduğu bina önünde önünde toplanan Alevi vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Gelen tepkiler üzerine, Star TV, ‘Çarkıfelek’ adlı programı yayından kaldırdığını açıkladı.

Star TV’de canlı olarak yayınlanan Çarkıfelek programında Erzincan’la yapılan canlı yayın sırasında bağlantının kesilerek ekranın aniden kararması üzerine program sunucusu Mehmet Ali Erbil’in "Mum söndü mü yapıyoruz burada?" ifadesini kullanmasına Aleviler tepki gösterdi.

İzmir’deki Hürriyet Gazetesi binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, pankart açarak Mehmet Ali Erbil’i ve yayın yapan kuruluşu protesto etti. Grup içerisinden bazı eylemciler binaya yumurta atarken, polis Hürriyet Gazetesi binası önünde sıkı önlem aldı. Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri, Alevi Kültür Dernekleri Gençlik Hareketi ve Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi’nden oluşan 200 kişilik grup sloganlar atarak olayı protesto etti.

ERBİL DAHA ÖNCE DE "BEN KIZILBAŞ MIYIM Kİ?" DEMİŞTİ
Erbil daha önce de Star TV’de yayınlanan bir evlilik programında kendine eş adayı arayan 80 yaşındaki bir kişiye "Ben Kızılbaş mıyım ki" sözlerini kullanmış ve Aleviler’in tepkisine neden olmuştu.

1995’TE GÜNER ÜMİT GAF YAPMIŞTI
Star TV’de 1995 yılında ”Turnike” adlı programın sunuculuğunu yapan Güner Ümit, programın hamile kılığındaki hosteslerinden birinin ”Bebek kimden?” sorusuna ”Babamdan” karşılığını vermesi üzerine ”Sen kızılbaş mısın?” demişti. Olayın ardından Güner Ümit ve Star TV uzun süre protesto edilmiş, mesleğinin zirvesinde olan Ümit’in ise kariyeri sona ermişti.

ÇARKIFELEK YAYINDAN KALKTI

Yaşanan olayın ardından gelen tepkiler üzerine, Star TV’den ‘Çarkıfelek’ adlı programın kaldırıldığını belirten bir açıklama yapıldı.

ERBİL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU 

Önceki söyledikleri sözler yüzünden programı bitirilen Mehmet Ali Erbil hakkında söylediği sözler sebebiyle suç duyurusunda bulunuldu.

İzmir’in Aliağa ilçesinde bir grup vatandaş, Mehmet Ali Erbil hakkında suç duyurusunda bulundu.