Bugün Hava Nasıl Olacak?

Doğal Yaşam
Türkiye’ye Libya üzerinden çöl tozlarıyla gelen hava kütlesi sıcaklıkları artırdı ama yağmur da getirdi. Haftanın tamamı yağmurlu geçerken, bugün sağanaklar batıda daha da kuvvetleniyor.  İ...
EMOJİLE

Türkiye’ye Libya üzerinden çöl tozlarıyla gelen hava kütlesi sıcaklıkları artırdı ama yağmur da getirdi. Haftanın tamamı yağmurlu geçerken, bugün sağanaklar batıda daha da kuvvetleniyor. 

İstanbul’da yağmurlar hafta genelinde sürecek, bu iki gün sağanaklar var, akşamları çok kuvvetlenebilir sıcaklık 19 derece. Ankara üç gün yağmurlu 19-20 derece. İzmir bu hafta daha ılık ama yağmur beş gün sürecek sıcaklık 25 derece. Bursa sağanak yağmurlu, Adana da kapanıyor 29 derece.

Marmara‘da hava biraz ısındı ama akşamlar yine çok soğuk oluyor. Bölgede önümüzdeki iki gün yağışlar yaşamı oldukça zorlaştıracak, daha da şiddetleniyor. Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ arasında günboyu kuvvetli. Haftanın geneli yağışlı geçecek.

İç Anadolu‘da Eskişehir, Ankara, Konya arasında daha ısık görülen yağmur, üç gün tüm bölgede sağanak şeklinde sürecek. Sıcaklıklar ise lodosla 20 dereceye yükseliyor
Ege bölgesi hafta genelinde yağmurlu, yoğun çöl tozu geldiğinden yağmurlar zaman zaman çamurlu yağacak. Yağış bugün daha çok İzmir, Manisa ve iç kesimlerde var, perşembe ve cuma günleri ise Fethiye’ye kadar tüm bölgede sağanaklar olacak. Afyon 23, Muğla 25 derece.

Akdeniz ılık ama hem bulutların, hemde çöl tozlarının etkisiyle gökyüzü kapandı. Isparta, Antalya kesiminde hafif olarak başlayan yağmurlar yarından itibaren Adana‘ya kadar görülecek. Güneydoğu‘da 26 derece sıcaklık var. Cuma günü çöl tozu yoğunluğu artarken, yağmurlar da var.

Doğu Anadolu da bulutlanmaya başlıyor. Yarın Erzincan Erzurum, Malatya arasında kısa süreli sağanaklar var.

Karadeniz‘de lodos geçtiğimiz günlerdeki kadar üşütmüyor. Bolu, Kastamonu arasında başlayan yağmur perşembe ve özellikle cuma günü şiddetini çok artıracak dikkatli olunmalı. Bolu 17, Trabzon 22 derece.