Para Harcamadan Duramıyor musunuz?

Doğal Yaşam
"Proverbial Wallets" adlı cüzdanlar, harcama konusunda bir daha düşünmenizi sağlayor ya da sizi sahip olduğunuz para miktarı konusunda uyarıyor. Nakit para kullanımının yerini kartların aldı...
EMOJİLE

"Proverbial Wallets" adlı cüzdanlar, harcama konusunda bir daha düşünmenizi sağlayor ya da sizi sahip olduğunuz para miktarı konusunda uyarıyor.

Nakit para kullanımının yerini kartların aldığı bir çağda geliştirilen üç cüzdanın farklı özellikleri var.

Bunlardan biri, paranız azaldığında daralarak ve zor açılır hale gelerek daha az harcamanız gerektiğini hatırlatıyor. Bu cüzdanın ortasında bir menteşe bulunuyor. Diğeri paranız çoğaldığında şişerken, azaldığında iyice büzülüyor. Üçüncü cüzdan ise her para harcamanızda sizi titreşimle uyarıyor.

Cüzdanlar, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden ürün tasarımcısı John Kestner tarafından geliştirildi.

Halihazırda prototip aşamasındalar, ama bankalar ya da müşteriler ilgi gösterirse seri üretime geçilecek.

Üç cüzdanın da içinde küçük bir bilgisayar var ve Bluetooth bağlantısıyla kişinin cep telefonuna bağlanıyor. Buradan internete ve banka hesabına ulaşıyor. Böylece sürekli olarak hesapta ne kadar para olduğunu güncelliyor ve buna göre kullanıcıya tepki veriyor.

Kestner, "Tüketme güdülerimizi kontrol etmekte güçlük çekiyoruz ve aldığımız kararla sonuçları arasında bir boşluk var. Fiziksel paramız sanal hale geldikçe bu boşluk da azılıyor. Alışveriş yaparken banka hesabımızın dengede olup olmadığını biliyor muyuz, ya da aylık bütçeyi aşıp aşmadığımızı? Mevcut duyularımız bunu yapmada yetersiz kalıyor. Proverbial Wallet bize alışveriş sırasında finansal duyuyu sağlıyor" diyor.