Stresle Baş Etmenin Yolları

Doğal Yaşam
İnsan hayatında negatif bir etki yaratarak dolaylı ya da doğrudan birçok hastalığa neden olan strese, şimdi dur demek elinizde. Doğru düşünmeyi önleyen, hafızayı zayıflatan ve ciddî verim kayıpl...
EMOJİLE

İnsan hayatında negatif bir etki yaratarak dolaylı ya da doğrudan birçok hastalığa neden olan strese, şimdi dur demek elinizde. Doğru düşünmeyi önleyen, hafızayı zayıflatan ve ciddî verim kayıplarına yol açan strese karşı kendi gücünüzü kullanarak;

 

• Gerginliğinizi giderebilir

• Fiziksel ve zihinsel açıdan rahatlayabilir

• Ruh sağlığınız için pozitif olmayı başarabilirsiniz.

 

Psikologlar çok fazla stresli hayatın; ruh ve beden sağlığına olumsuz etkilerini açıklarken, stresle baş etmekte "stresin farkına varmayı öğrenmenin" en önemli ve temel unsur olduğunu belirtiyor. Stresiz bir hayatın mümkün olamayacağını bilmek ve onunla baş etme yollarını keşfetmeye çalışmak, bu yolda atılan en büyük adımdır.

 

Stresin oluşumunda çevresel etkiler, kişinin düşünme biçimi ve algıları önemli faktörlerdir. Fakat sağlıklı bir şekilde, stresle baş etmeyi öğrenmek herkesin çözmeyi başarabileceği bir problemdir.

 

Stresle baş etmenin ana prensipleri;

 

Spor yaparak mutlu kalın!

Düzenli spor yaparak stres düzeyinizi azaltabilir ve ruh sağlığınızda olumlu gelişmeler yaşar ve kendinizi daha mutlu hissedebilirsiniz…

 

Müzik ruhun gıdasıdır!

Zihninizi ve bedeninizi rahatlatacak müzikler dinleyin. Hatta çalıştığınız ortamlarda, sevdiğiniz müzik listelerini dinleyerek, iş hayatınızda performansınızı arttırabilirsiniz.

 

C Vitaminiyle enerjik olun!

Hastalıklara karşı dirençli olmanızı sağlayan C vitaminini, günde 2 kez 200 mg civarında alın. Uzmanlara göre vitamin desteği, stresi azaltan ve hatta mutluluk veren önemli bir konu!

 

Gülümsemeyi ihmal etmeyin!

Gülümseyerek olaylara bakış açınızı değiştirmeniz stresini azaltacaktır. Güne gülerek başlamaya özen gösterin…

 

Sağlıklı cinsel hayat!

Yapılan araştırmalarda, düzenli ve sağlıklı bir cinsel hayatın kişiyi mutlu edip, stresten uzak tutmaya yardımcı olduğu bilinmektedir.

 

Rengarenk çiçekler huzur versin!

Yaşağınız veya çalıştığınız ortamlarda mümkün olduğunca güzel kokulu rengarenk çiçekler bulundurmak, stresini azaltma konusunda etkilidir. Hatta evinizde çiçek yetiştirmek, onların büyüdüğünü görmek de sizi mutlu edip rahatlatacak bir hobi olacaktır…

 

Hayatınızda düzen olmalı!

Hayatınızı bir düzene ve şekle sokmanız sorunlarla karşılaşma riskinizi azaltarak, stres faktörünü en aza indirir. Ayrıca zaman yönetimi yapmanızı sağlayacak programlarla sosyal etkinliklere daha çok zaman ayırır ve rahatlama sağlarsınız.

 

Sabah