Spor Ürünlere Tasarımcı Eli Değdi

Doğal Yaşam
Kezban Karagöz’ün yazısı    Modacılar, yeni deneyimler yaşamayı seviyor. Bazen bir mobilyada, bazen bir saatte, bazen bir kupada tasarımcı imzalarına rastlıyoruz. Lüks giyime hizm...
EMOJİLE

Kezban Karagöz’ün yazısı   

Modacılar, yeni deneyimler yaşamayı seviyor. Bazen bir mobilyada, bazen bir saatte, bazen bir kupada tasarımcı imzalarına rastlıyoruz. Lüks giyime hizmet eden marka ve tasarımcılar, bu yaz spor giyime el attı. Havalı spor kıyafetler görmeye hazır olun.

Spor giyim markaları, son yıllarda tasarıma daha çok yatırım yapıyor. Akıllı kumaş konusunda önemli adımlar atan markalar, bu kumaşları tasarımcı imzalı özel koleksiyonlarla birleştiriyor. Armani, Stella McCartney gibi tasarımcılar, spor giyime yeni müşteriler kazandıran isimlerden. Japon tasarımcı Yohji Yamamoto’nun Adidas için hazırladığı topuklu spor ayakkabılar birçoğumuz için sürpriz oldu. Ama topuksuz ayakkabı giymeyi reddettiği için spor ayakkabı bile kullanmayanların beğenisini kazandı. Gençliğin değişim beklentilerini karşılamak için çaba sarf eden sportif markalar, tasarımcılarla işbirliğine kesintisiz devam ediyor. 2011 yazında spor kıyafetler, tasarımcılar ve markalarla zenginleşiyor.

Adidas, tasarımcılarla çalışmayı gelenek haline getirdi desek yeridir. 2010’da Stella McCartney’in ayakkabı ve spor kıyafetleri hem çok estetik hem de kullanışlıydı. Uzun eteklerle bile kullanılabiliyordu. Marka 2011 ilkbahar sezonu için Stella McCartney imzasını taşıyan koleksiyona yer verdi. Doğa yürüyüşüne çıkmak üzere hazırsanız bu koleksiyon ideal. İlkbaharın yağmurlu günleri için bilekte biten yağmur botu tasarlanmış. Kullanışlı görünüyor. Bu yaz, doğaya ait renk ve desenler moda. McCartney, leopar desenli yağmurluk ve tişörtler yapmış. Jeremy Scott ise 4 sezondur Adidas için koleksiyon hazırlıyor. Kanatlı ayakkabılar gibi çılgın tasarımları var. Pullar, puantiyeler de eşofmanlarda yer alıyor artık.

Kartal kanatlı, topuklu ve çiçekli spor ayakkabılar

Zarafetiyle ünlü Dior Homme, erkekler için kolları sıvamış. Sofistike spor ayakkabılarıyla birçok ülkeden gencin gönlünü çelmiş. Deri ve kumaşı başarılı bir şekilde bir araya getiren Dior Sneaker ayakkabılarda, deniz teması ön planda.

Convers, Chuck Taylor All Stars, Missoni ile yaptığı işbirliği ile 2011’in iki yeni modelini tanıttı. İtalya’nın ünlü moda markalarından Missoni’nin alametifarikası olan tipik renk ve çizgilerinden oluşan desenleri, 60’lı yıllarda Amerikan ordusu için tasarlanan ikonik modelde yeniden hayat buluyor.

Liberty-Nike işbirliğinden doğan 2011 yaz ayakkabıları ise 2011’in baskın trendi çiçek desenleri spor ayakkabılara taşıyor. Minik çiçekleriyle çıtı pıtı bir spor şıklığı oluşturan bu ayakkabıları kadınların ayaklarında çok sık göreceğiz.

Spor giyime bir armağan da Givenchy’den. Fransız şıklığının markası Givenchy de spor ayakkabı akımına katıldı. Çantadan bluza, elbiseden eteğe koleksiyonunu leopar desene adayan marka, spor ayakkabılarda da leopar deseni kullanmış. Deri sneakerları bilekte biten bantlar ve fermuar detaylarla zenginleştiren markanın ürünleri şimdiden ilgi görüyor.

Puma’ya Alexander MCQueen’in spor ayakkabıları renk katıyor. Kartal desenli ürünler, meraklısı için gayet güzel. Kartal kanatları ve canlı renkler Puma’ya yakışmış. Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı modeli var.

Kapşonlu sırt çantası

Puma, tasarımın gücünü sonuna kadar kullanmayı çok iyi biliyor. "Hussein Chalayan" markasının ana hissedarı olan Puma, arzu edilen spor ve günlük giyim markası olmak için önemli bir adım attı. 2009 yılında markanın koleksiyonlarında kendini gösteren Hüseyin Çağlayan etkisi başarılı bir şekilde sürüyor. Çağlayan’ın tasarım alanındaki ileri bakış açısına, yüksek teknolojiyi kullanmadaki ustalığına Puma’nın 2011 yaz koleksiyonunda da rastlıyoruz.

İşlevselliğin ve yeni formların bir araya geldiği bilimkurgu desenlerle bütünleşen Puma by Hussein Chalayan’ın koleksiyonu, spor giyim sevenleri memnun edecek gibi. En çok hem sırt çantası hem kapüşon işlevi gören ürünü beğendik. Çağlayan, tasarım ve performansı öyle başarılı bir dengeyle buluşturuyor ki takdir etmemek elde değil.