Yurdumuzda bugün hava nasıl olacak?

Çevre
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya, Bingöl ve Muş çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağı...
EMOJİLE

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya, Bingöl ve Muş çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :

Ülkemizin kuzey kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :

Genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Doğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

TOZ TAŞINIMI UYARISI:

Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde azalma, görüş uzaklığının düşmesi, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimler ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.En Düşük (°C)En Yüksek (°C)

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 27

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

ISTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25

KIRKLARELI Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu kesimleri ile öğle saatlerinde il geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28

EGE

Az bulutlu, zamanla kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kütahya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 26

IZMIR Az bulutlu, zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu 32

MANISA Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 32

MUĞLA Az bulutlu ve açık 29

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 30

ANTALYA Az bulutlu ve açık 25

BURDUR Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 30

HATAY Az bulutlu ve açık 29

İÇ ANADOLU

Parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerine Çankırı çevrelerinin, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARAParçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı26

CANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25

KONYA Parçalı ve az bulutlu 30

SİVAS Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ilçeleri, öğle saatlerinde il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

ZONGULDAKParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı22

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28

ARTVİN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Bingöl ve Muş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra bölgenin güneydoğusunda yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

ARDAHAN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı19

ELAZIĞ Parçalı yer yer çok bulutlu 30

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

KARS Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Akşam saatlerine kadar bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 35

GAZIANTE PAz bulutlu ve açık 32

SIIRT Parçalı ve az bulutlu 33

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 36

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve kuzeybatı, Doğu Karadeniz’in doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s), ilk saatlerde Orta Karadeniz’de 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve kuzeybatı, öğleden sonra kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Kuzey Ege’nin kuzeyi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı Rüzgar: Güney Ege’de batı ve kuzeybatı, ilk saatlerde güneybatıdan, Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu, ilk saatlerde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi. Yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle ve akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi.