Ceviz Fidanı Nasıl Dikilir?

Çevre
Ceviz fidanlarının sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde dikimi yapılır.  Ceviz fidanları tüplü fidan şeklinde ise her mevsimde dikimi gerçekleştirilebilir. Ceviz fidanı dikimi için fidanın kökleri 60 san...
EMOJİLE

Ceviz fidanlarının sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde dikimi yapılır.  Ceviz fidanları tüplü fidan şeklinde ise her mevsimde dikimi gerçekleştirilebilir. Ceviz fidanı dikimi için fidanın kökleri 60 santim derinlikte açılan çukurlara yerleştirilip dikimi gerçekleştirilir.  Ceviz fidanı açık köklü fidan ise 1,5 metre derinliğinde çukuru açmak kökleri yerleştirerek dikim yapmak gerekir.

Ceviz ağacının yetiştirilmesi için ceviz tohumundan yetiştirilen fidana ceviz fidanı denir.  Ceviz fidanı yetiştirilerek ceviz ağacı halini alır. Ceviz üreten ceviz ağaçlarının yenilenmesi ve çoğaltılması maksadıyla ceviz fidanı yetiştirilir ve gereken koşullar oluşturulduğunda ekimi yapılır.

Ceviz Fidanı Ne Zaman Hangi Ayda Dikimi Yapılır?

Ceviz fidanı dikimi fidanların açık köklü ya da tüplü fidan olması ile değişiklik gösterir. Açık köklü olan fidanlar için mart ve kasım aylarında dikim yapmak fidanın verimliliği için oldukça önemlidir.  Tüplü fidan ekiminde fidanın köklerini tutan toprak sayesinde fidan dış etkenlerden çok daha az etkilendiği görülür. Tüplü fidanların her mevsim ekilebilme özelliği ceviz fidanında da ve badem fidanı ekiminde de görülür. Daha detaylı bilgi alabilmek için Agrolidya firması ile iletişime geçebilirsiniz.

Ceviz Fidanı Bakımı Nasıl Yapılması Gerekir?

Ceviz fidanı bakımında öncelikle dikim yapılmadan önce de ekim gerçekleştirilecek olan toprak yumuşak ve nemli olmasına dikkat edilmesi gerekir.  Ceviz fidanı ya da zeytin fidanı dikildikten sonra üzerine organik güneşte yanmış gübre ilave edilerek toprakla karıştırılıp fidanın diplerine dökülmesi fidanın gelişimi için önemlidir.  Ceviz fidanı bakımı kolay bir fidan çeşididir.  Kurak iklimlerde ve sıcaklığın yüksek olduğu yerlerde yaz sıcaklığından etkilenmemesi için ceviz fidanı sık sık sulanması gerekir.

Ceviz fidanı bakımı diplerindeki otların ayıklanması ile bakıma gerçekleştirilir. Ceviz fidanı ekim koşulları doğru bir şekilde uygulandığında bir ya da 2 sene içerisinde meyve vermeye başlar.  Cevizlerin aşılı olanları daha kısa bir süre içinde meyve verir. Ceviz fidanı yetiştirmenin önemli hususları olarak fidanların kalitesi ya da aşılanmış fidanlar ekilmesi ile işe başlanır. Agrolidya fidancılık kaliteli ve aşılanmış fidan çeşitleri bulmanız mümkündür.