Doğum Sonrası Forma Girmeniz İçin 5 Kural

Bilimsel Çalışmalar
Acaba 9 ay boyunca aldığınız kiloları verebilecek misiniz? İşte birkaç öneri… Emzirin Doğumdan hemen sonra ki aylarda aldığınız kiloları vermeye başlayacaksınız. bunun sebebi emzirmeniz. em...
EMOJİLE

Acaba 9 ay boyunca aldığınız kiloları verebilecek misiniz? İşte birkaç öneri…

Emzirin
Doğumdan hemen sonra ki aylarda aldığınız kiloları vermeye başlayacaksınız. bunun sebebi emzirmeniz. emzirme aylemi çok fazla kalori yakmanızı sağlıyor. Buda kilo vermenin en hızlı ve eğlenceli yolu olsa gerek.

Aktif olun
Doğumdan sonra hiçbir şey yapmadan evde oturmayın. Bebeğinizi alarak uzun yürüyüşlere çıkın, arkadaşlarınızla buluşun. Günlük hayatınıza geri dönün ve hareket etmekten çekinmyin.

Spor yapın
‘Sanki spor yapmaya vakit var!’ diyebilirsiniz. Ancak gerçektwn kafaya spor yapmayı koyduysanız böyle mazeretleri umursamazsınız. Bebeğiniz ile birlikte yoga ve plates derslerine katılabilirsiniz.

Beslenmenizi düzene sokun
Büyük öğünler yerine küçük ancak sık öğünler yiyin. Hamileyken yediğiniz kocaman porsiyonlara veda edin. Günlük kalori alımınızı dört veya beş seferlik küçük parçalara bölün.

Hergün minimum 10-12 bardak su için. Su içmek sizi hem tok tutacak hem degereksiz kalorileri yakmanıza yardımcı olcak. Sudan çok sıkılırsanız içine limon sıkmayı deneyin veya bitki çayları için.

Ağız ve diş sağlığı
Hamilelik sonrası doğal olarak annelerin dikkati bebeklerin üzerinde olur. Fakat hamilelik sırasında hormonların değişmesiyle diş etlerinde oluşan tranvalar sonrasında iyi bir bakım yapılmalı.

Günlük diş fırçalama düzenine çok dikkat edilmeli. Diş ipi kullanmalısınız. Son olarak diş ve diş etlerinde hissedilen hassasiyetlerde derhal doktorunuza başvuramalısınız.