Çocuklara Yemekle Verilen İlaç Tam Etki Etmiyor

Bilimsel Çalışmalar
Anneler, çocuklarına yemeklerini yedirdikten hemen sonra ilaçlarını içirmeyi tercih eder. Dr. Alper Özkılıç, ilaçların yemekten 1 saat önce veya sonra kullanılması gerektiğine dikkat çekerek ebeveynle...
EMOJİLE

Anneler, çocuklarına yemeklerini yedirdikten hemen sonra ilaçlarını içirmeyi tercih eder. Dr. Alper Özkılıç, ilaçların yemekten 1 saat önce veya sonra kullanılması gerektiğine dikkat çekerek ebeveynleri uyardı.Çocuğa ilaç içirememek bir annenin en büyük problemlerinden biridir. İlaç içmeyi sevmezler, sonuna kadar da mücadele ederler. İlaç verirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var ki ilaç içirmeyi kolaylaştırırken aynı zamanda ilacın etkisini de artırıyor. Medicana Hastanesi Bahçelievler Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Özkılıç, ilaçların mutlaka yemekten 1 saat önce veya sonra verilmesi gerektiğini söylüyor. Özkılıç, ilacın yemekle birlikte ve yemeğe yakın bir saatte alınması halinde beklenen sonucun alınamayacağını belirtiyor.

Dr. Alper Özkılıç, ilacı saatinde vermenin önemli olduğuna dikkatleri çekiyor. Özkılıç’a göre özellikle de antibiyotik grubu ilaçların etkisini artırmak adına ilaçlar saati saatine verilmeli. Zamanında alınmadığında olumlu sonuç alınamıyor, hatta yan etkileri görülüyor. Yemekten önce yahut sonra verilmesine de ihtimam göstermek gerekiyor. Her ilacın etkisi yemekle birlikte alınıp alınmamasına göre değişiyor. İlaç, yemekten önce kullanılması gerekiyorsa 1 saat önce verilmeli. Yemeğe yakın bir zamanda içirilmesi durumunda beklenilen netice görülmüyor. Hatta bazıları bulantı ve kusmaya dahi sebep oluyor. Eğer ilaç tok karnına ise yemekten 1 saat sonra alınmalı.

Zaman