Yeşil çay gerçekten zayıflatır mı?

Bilimsel Çalışmalar
Yeşil çay mucizevî özellikleri ile bugüne kadar milyonlarca kişiye şifa kaynağı oldu ve olmaya devam ediyor diyebiliriz. Siyah çay ile gördüğü işlemlerden dolayı ayrılan ve şifasını kaybetmeyen ...
EMOJİLE

Yeşil çay mucizevî özellikleri ile bugüne kadar milyonlarca kişiye şifa kaynağı oldu ve olmaya devam ediyor diyebiliriz. Siyah çay ile gördüğü işlemlerden dolayı ayrılan ve şifasını kaybetmeyen yeşil çay zayıflatma özelliği ile de dikkat çekiyor.

Yeşil Çay içerdiği etken maddeler sayesinde metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahiptir. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi sayesinde özellikle yağ olmak üzere karbonhidrat ve protein konusunda da hızlı yakıcı görevi gören yeşil çay, uygun kullanımı sonrasında kilo kayıplarına yol açmaktadır. Pek çok diyetisyen uzman tarafından tavsiye edilen yeşil çay’ın zayıflatıcı etkisi kanıtlanmıştır. Yeşil çay hücre yenileyici özelliği sayesinde vücutta biriken ölü deriyi hızla atmanızı sağlar.

Yeşil çay kullanan kişilerin en çok dikkat etmesi gereken nokta ise yeşil çay kullanıyorum diye aşırı yemekten kaçınmalıdır. Çünkü yeşil çay sadece metabolizmayı hızlandıran bir bitkidir. Metabolizmayı hızlandırıyor diye aşırı yemek yerim daha sonra yeşil çay içerim düşüncesi en yanlış kullanım örneğidir. Yeşil çay aşırı birikmelere ve yüklemelere karşı etkisiz bir maddedir sadece yakılım sürecini hızlandırdığı için aşırı madde yüklenmesinde etkisi bir hayli azalmaktadır.