Sağlıklı bir cilt için neler yapmalıyız?

Bilimsel Çalışmalar
Cildimizin mat, cansız ve yorgun görüntüsünü giderecek birkaç öneriyi ilke haline getirerek bu sorunlardan kurtulabiliriz. * Stres cildimizin, vücudumuzun ve doğal olarak sağlığımızın en büyük düşmanl...
EMOJİLE

Cildimizin mat, cansız ve yorgun görüntüsünü giderecek birkaç öneriyi ilke haline getirerek bu sorunlardan kurtulabiliriz.

* Stres cildimizin, vücudumuzun ve doğal olarak sağlığımızın en büyük düşmanlarından biridir. Bu nedenle mümkün olduğu kadar stresten uzak durmaya çalışmalıyız. Stresten uzak bir yaşam sağlıklı bir cilt ve vücut demektir. Stresten uzak durabilmek ve etkilerini en aza indirebilmek için yoga, meditasyon veya aromatik yağlarla yapılan masajlardan faydalanabiliriz.

* Gün içerisinde bol su tüketerek, organlarımızın ve dolayısı ile vücudumuzun beslenmesini ve nemli kalmasını sağlayabiliriz. Nem, sağlıklı bir cilt ve vücut demektir. Ayrıca bol su içerek vücudumuzda oluşan toksinlerden de kurtulabiliriz.

* Cildimizin görünen dış yüzeyini kaplayan ölü deriler, donuk görünümün başlıca sebebidir. Cildimizi ölü derilerden arındırmanın en etkili yolu ise, düzenli olarak peeling yapmaktır. Peeling yaparken cildimizi tahriş etmeyecek bir ürün seçmemiz doğru olacaktır.

* Gece boyunca kaliteli ve huzurlu bir uyku geçirmemizde, cilt sağlığımız açısından büyük bir önem teşkil etmektedir. Bu nedenle düzeli ve kaliteli bir uyku geçirmeye özen göstermeliyiz. Günlük 7-8 saat uyumak hem fiziksel olarak dinlenmemiz hem de cildimiz için büyük önem taşır. Ayrıca uyurken bulunduğumuz yerin kesinlikle karanlık olması gerekmektedir. Cilt hücrelerimiz karanlıkta daha fazla yenilenmektedir.

* Cildimizin sağlıklı ve ışıl ışıl görünmesi için, sadece dışarıdan bakım yeterli değildir. Gün içerisinde tükettiğimiz gıdaları doğru seçerek, cildimizin içten de beslenmesini sağlayarak aydınlık ve canlı bir cilde sahip olabiliriz. Bol taze sebze ve meyve tüketmek en mantıklısı olacaktır.

* Düzenli olarak egzersiz yapmanın vücut sağlığımız kadar cilt sağlığımız açısından da faydası vardır. Yaptığımız egzersizlerle hem fit bir vücuda sahip oluruz hem de canlı ve ışıldayan bir cilde…

* Düzenli olarak egzersiz yapmanın vücut sağlığımız kadar cilt sağlığımız açısından da faydası vardır. Yaptığımız egzersizlerle hem fit bir vücuda sahip oluruz hem de canlı ve ışıldayan bir cilde…