Ölümsüzlük geni bulundu

Bilimsel Çalışmalar
Alman bilim insanları ‘ebedi gençlik’ adını verdikleri ölümsüzlük geninı varlığını saptadıklarını açıkladı. Deutsche Welle’nin haberine göre araştırma,Christian Albrecht Üniversitesi...
EMOJİLE

Alman bilim insanları ‘ebedi gençlik’ adını verdikleri ölümsüzlük geninı varlığını saptadıklarını açıkladı.

Deutsche Welle’nin haberine göre araştırma,Christian Albrecht Üniversitesi ile Schleswig-Holstein Üniversitesi uzmanları tarafından yapıldı ve özellikle 100 yaş üzeri kişilerde bu genin varliğı gözlendi.Prof. Dr. Thomas Bosch başkanlığındaki araştırma ekibi, tatlı su canlısı Hydra’yı inceledi. Uzmanlar, sözkonusu poliplerin “ölümsüzlüğünü” kök hücrelerin bölünebilme özelliğini kaybetmemesiyle açıklıyor, ancak bu özelliğin nereden kaynaklandığı belirsizliğini koruyordu. Son araştırmada, dünya üzerindeki hemen tüm hayvan ve canlıların taşıdığı belirtilen ve tatlı su polipi Hydra’da da bulunan FoxO geni üzerinde yoğunlaşıldı.

100 yaş üzeri insanlarda var

Uzmanlar, FoxO geninin devre dışı kaldığı poliplerin daha az kök hücresine sahip olduğunu, daha yavaş büyüdüğünü saptadı.  Prof. Dr. Bosch, vardıkları sonucu, “Araştırmamız ilk kez yaşlanmayla FoxO geni arasındaki bağı tespit etmiş bulunmaktadır. 100 yaş üzerindeki insanlarda yaptığımız taramada FoxO geninin son derece aktif olduğunu gördük. Bu geninin büyük ihtimalle     insanların yaşlanmasında da etkili olduğu sonucuna vardık” diye konuştu.