Meyve yerken bir daha düşünün!

Bilimsel Çalışmalar
Kanser ve Beslenme üzerine Avrupa Araştırmaları(European Prospective İnvestigation İnto Cancer and Nutrition) tarafından yeni yapılan büyük bir araştırma ile meyve ve sebzeler incelendi. 200 bin insan...
EMOJİLE

Kanser ve Beslenme üzerine Avrupa Araştırmaları(European Prospective İnvestigation İnto Cancer and Nutrition) tarafından yeni yapılan büyük bir araştırma ile meyve ve sebzeler incelendi.

200 bin insan üzerinde yapılan araştırmada, meyve ve sebze ile beslenmenin kanser riskini azaltma konusunda hiç bir bağlantısının olmadığı ortaya çıktı.

Aynı şekilde Kanada Tıp Birliği Dergisi, yayınladığı bir derlemede içinde kimyasal bulunan greyfurtların bazı ilaçlar ile ölümcül etkileşimleri konusunda uyardı. Ve bazı elma sularının alınan ilaçların etkisini azalttığı ortaya kondu.

İngiltere Kanser Dergisi(British Journal of Cancer)’ne göre greyfurt, ayrıca meme kanseri riskini artırıyor. Menopoz geçirmiş 500.000 kadın üzerinde yapılan bir araştırmada günde çeyrek meyve yiyen bir kadının yüzde 30 oranında meme kanseri riski artmıştır.

habertürk