Yumurta yemek için 5 neden!

Bilimsel Çalışmalar
Enerji veriyor Sabah tembelliğini üzerinizden atmak ve enerjik hissetmek için ihtiyacınız olan bir adet yumurta! Enerji deposu bu yiyecek hemen canlanmanızı sağlıyor. Tok tutuyor Protein bakımından ze...
EMOJİLE

Enerji veriyor

Sabah tembelliğini üzerinizden atmak ve enerjik hissetmek için ihtiyacınız olan bir adet yumurta! Enerji deposu bu yiyecek hemen canlanmanızı sağlıyor.

Tok tutuyor

Protein bakımından zengin yumurtalı kahvaltı sizi tok tutarak atıştırmanızı engelliyor . Diyet yapanların sabah kahvaltısında yumurtayı eksik etmemeleri gerekiyor.

Zindelik veriyor

Yumurtanın içindeki albumin vücudunuzun protein depolamasını sağlıyor, bu da tüm gün boyunca sizi zinde tutuyor. Egzersiz yapmaya niyetiniz varsa, sabah yiyeceğiniz bir yumurta size gereken tüm gücü sağlayacaktır.

Konsantrasyonu arttırıyor

Kahvaltıda yumurta tüketmek dikkati arttırıyor. Bu nedenle özellikle dikkat sorunu olan çocuklara sabah kahvaltısında yumurta öneriliyor.

Kilo vermeye yardımcı oluyor

Yumurtanın kalori değeri oldukça düşük. Bir adet yumurtada yalnızca 80 kalori var ve üstelik bu kalorinin yüzde 80’İ sarısında. Diyetteyseniz yumurtanın beyazından kendinize lezzetli bir omlet hazırlayabilirsiniz.