Kar yemeyi seviyorsanız dikkat!

Bilimsel Çalışmalar
Özellikle sanayileşmiş bölgelerde kesinlikle kar yenilmemesi uyarısında bulunan Dr. Kenan Keklik, “Çünkü kar yağarken havadaki tüm partikül, duman ve ne kadar kirlilik unsuru varsa yapışarak yer...
EMOJİLE

Özellikle sanayileşmiş bölgelerde kesinlikle kar yenilmemesi uyarısında bulunan Dr. Kenan Keklik, “Çünkü kar yağarken havadaki tüm partikül, duman ve ne kadar kirlilik unsuru varsa yapışarak yere iniyor. Ayrıca, şehirdeki araçların egzoz gazları da kara bulaşıyor. Bu gazlar ağır metal içeriyor. Dolayısıyla bu kar yenildiğinde zehirlenmelere, mide bağırsak enfeksiyonlarına sebep oluyor.” dedi.

Kar yemenin, sadece mide ve bağırsakları değil, tüm bedeni hasta edebileceğini dile getiren Keklik, bunun, öncelikle gribal enfeksiyonlara ve üst ve alt solunum hastalıklarına sebep olabileceğini vurguladı. Özellikle Anadolu’da karın pekmezle karıştırılarak yenilmesinin bir gelenek haline geldiğini vurgulayan Keklik, “Küçükken bizim ailede de karla pekmez karıştırılıp yenilirdi. Ancak o zaman çevre bu kadar kirlenmemişti. Şimdi aynı şeyi yapmak çok riskli. Özellikle de şehirlerde, sanayi bölgelerinin yoğun olduğu yerlerde kesinlikle kar yenilmesini tavsiye etmiyoruz. Zehirlenmelere kadar götürebilir.” ifadelerini kullandı.

Şehirlerdeki başka bir tehlikenin de kedi, köpek gibi hayvanların dışkılarının kara bulaşabileceği, bunun da iç organları tahrip eden kist hastalığına sebep olabileceği bilgisini veren Dr. Kenan Keklik, “Hasta olmamak için en iyisi kar yememek lazım. Kar yemeyi sürdürenleri de risklerine karşı uyarmamız gerekir. Özellikle çocuklarımızı kar yememeleri konusunda ikaz etmemiz gerekir.” diye konuştu.