Kablosuz internet hasta ediyor

Bilimsel Çalışmalar
Süleyman Demirel Üniversitesi Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde yapılan çalışmalar, kablosuz internet kullanımının MS ve Epilepsi hastaları üzerindeki olumsuz etkilerini gözle...
EMOJİLE

Süleyman Demirel Üniversitesi Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde yapılan çalışmalar, kablosuz internet kullanımının MS ve Epilepsi hastaları üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne serdi.

Yurtdışından bilim insanlarının da katıldığı laboratuvar çalışmalarında, kablosuz internet frekansına maruz kalan epilepsi hastası farelerin hastalıklarının daha da arttığı gözlemlendi.

Farelerde önce bir sara hastalığı oluşturuyoruz." diyen Prof. Dr. Nazıroğlu "Sara hastalığı oluşturduktan sonra sara hastalığının beyindeki merkezi olan hipokampus nöronlarını çıkarıyoruz.

Bu hipokampus nöronlarını kablosuz internet frekansına maruz bırakıyoruz. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarda bir saatte hafif düzeyde ama 6 saat bu beyin hücreleri kablosuz internete maruz kaldığı zaman sara hastasının sara hastalığını daha da artırdığını biz bu yapmış olduğumuz çalışmalarda gözlemledik." diye konuştu.