Kaçak parfümler imha edilecek

Bilimsel Çalışmalar
Dört gümrük kapısında her yıl çok sayıda kaçak kozmetik yakalanan Edirne’de, bugüne kadar ele geçirilip depolanan 123 bin 965 şişe sahte parfümün ne yapılacağı yargı kararıyla belli oldu.  ...
EMOJİLE

Dört gümrük kapısında her yıl çok sayıda kaçak kozmetik yakalanan Edirne’de, bugüne kadar ele geçirilip depolanan 123 bin 965 şişe sahte parfümün ne yapılacağı yargı kararıyla belli oldu. 

Ele geçirilen kaçak parfümlerle ilgili yargılamanın yapıldığı 3. Asliye Ceza Mahkemesi, 6 dosya dolusu kaçak parfümle ilgili davada, Türk Ceza Kanunu’nun 54. maddesi gereğince müsadere kararı aldı.

 Kararın temyiz edilmesi üzerine Yargıtay 7. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin müsadere kararını bozarak, parfümlerin 5324 sayılı Kozmetik Kanunu’nun 6. maddesi uyarınca işlem yapılmak üzere il sağlık müdürlüğüne gönderilmesine karar verdi. 

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Hukuk Müşavirliğinden, imha işleminin nasıl yapılacağı konusunda istenen görüş doğrultusunda, tehlikeli atıklara ilişkin lisansı bulunan bir şirketle temasa geçilerek, ele geçirilen parfümlerin bu şirket tarafından imha edilmesine karar verildi. Bakanlık yetkilileri, ele geçirilen kaçak parfüm miktarının çokluğundan dolayı imha işleminin altı seferde gerçekleştirileceğini bildirdi.

AA