Boğaz reflüsüne dikkat!

Bilimsel Çalışmalar
Tıpta ‘larengofarengeal reflü’ olarak da bilinen boğaz reflüsünün astımdan ani ölümlere kadar çok sayıda riske davetiye çıkardığı belirlendi. Star gazetesi’nde yer alan habere göre;&...
EMOJİLE

Tıpta ‘larengofarengeal reflü’ olarak da bilinen boğaz reflüsünün astımdan ani ölümlere kadar çok sayıda riske davetiye çıkardığı belirlendi. Star gazetesi’nde yer alan habere göre; Prof. Dr. Tuncay Uluğ, “Boğaz reflüsü tipik reflüye göre çok uzun ve özenli tedavi gerektiriyor” dedi. Ardından da şu hayati önerilerde bulundu:

ÇİFT YASTIKLA YATIN

Yemek düzeni: Sık aralıklarla az miktarda gıda alınması gerekir. Günde 1-2 öğün aşırı miktarda yemek yerine, 3-4 öğün azar azar yiyin. Yemek içeriği: Midenin boşalmasını zorlaştıran sindirimi güç yağlı, kızartmalı, salçalı ve fast food tarzı yiyecekler yemeyin. Diyet uygulaması: Kahve ve gazlı içecekler ile bira, şarap gibi mayalı içkilerden uzak durun. Çikolata yemeyin. Sigarayı bırakın. Yatış şekli: Baş ve göğüs yüksekte olacak şekilde çift yastıkta uyuyun. Yastıklar yüksek geldiği takdirde, bir yastığı yatağın altına diğerini ise yatağın üstüne koyarak uyuyabilirsiniz.