Limonun Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Şifali Bitkiler
Güzel tadı ve serinletici etkisi ile limon C vitamini deposudur. Kullanım şekilleri çok çeşitli olan limonu salatanıza, yemeklerinize katabilir, limonata yaparak içebilir hatta direk olarak yiyebilirs...
EMOJİLE

Güzel tadı ve serinletici etkisi ile limon C vitamini deposudur. Kullanım şekilleri çok çeşitli olan limonu salatanıza, yemeklerinize katabilir, limonata yaparak içebilir hatta direk olarak yiyebilirsiniz. Ayrıca kabuklarınında kendisi kada bir çok faydası vardır. Limon kabuğunda bulunan “d-limonene” maddesi cilt için çok faydalıdır. “D-Limonene” tümör gelişimini engelleyerek cilt kanserine karşı çok etkilidir.

Dünya üzerine her yıl yüzbinlerce insan cilt kanserine yakalanmaktadır. Limon ve limon kabuğu tüketiminize önem vererek cilt kanseri riskini en aza indirebilirsiniz.

Limon kabuğunun ayrıca sinir sistemi üzerinde de olumlu etkileri çoktur. Sinir sistemini rahatlatarak, zararlı bakterileri öldürür ve kalbinizi rahatlatır. Ayrıca kadınlarda görülen yumurtalık kanseri riskinide en az seviyeye düşüren limon ve limon kabuğunu uzmanlar yemeklerinize, salatalarınıza katarak bol bol tüketmenizi öneriyor.

Balgam söktürücü ve mide asitini düzenleyici etkileri dışında limon ve limon kabuğu karaciğer ve safra kesesinide temizleyerek daha sağlıklı bir hayata devam etmenize olanak sağlamaktadır.