Hangi taş neye iyi geliyor?

Şifali Bitkiler
Uzak doğu felsefelerinin tamamında, taşları belirli özelliklerine göre kullanma vardır. Bazıları iyileştirici güce sahipken, bazıları ruhsal enerjimizi dengelemektedir. Hatta bazı efsanelerde, taşları...
EMOJİLE

Uzak doğu felsefelerinin tamamında, taşları belirli özelliklerine göre kullanma vardır. Bazıları iyileştirici güce sahipken, bazıları ruhsal enerjimizi dengelemektedir. Hatta bazı efsanelerde, taşların tılsımlı etkileri olduğu ağızdan ağıza anlatılmaktadır. Örneğin Kabe’de bulunan siyah taş ve Türk Tarihindeki Yada taşları gibi.

Akik, ağrıları gidermek için kullanılır. Akuamarin, solunum yolu, astım, bronşit, guatra iyi gelir. Florit, baş ağrısı için kullanılır. Kehribar, ağrıyan noktalarda kullanılır. Malakit, romatizmalarda, kramplarda, karın ağrılarında kullanılır.

Bu taşlar gibi, yüzlerce örnek verilebilmektedir. Dünya tarihi boyunca kullanılan taşlar, son yüzyılda unutulmuş ve kullanımı bırakılmıştır.

Taş satın alırken, öncelikle sizi gerçekten çekecek olan taşı satın almak en etkili yöntemdir. Çünkü fiziksel ve ruhsal olarak taş sizi çekecektir. Kırık ve zedeli taşları satın almayınız. Böyle taşlar, etkilerini tam olarak gösteremezler. Taşınızı kullanmaya başladıktan bir süre sonra, tuzlu su ya da deniz suyu içinde bir gün bekletmek, su ile durulayıp tekrar kullanmak gereklidir.

kadın ve kadın