Sağlıkta Nakile ”Şiddet” Kriteri

Sağlık Kurumları
Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, yönetmeliğin 2. maddesinde yer alan ”uzman tabip” ibaresi...
EMOJİLE

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, yönetmeliğin 2. maddesinde yer alan ”uzman tabip” ibaresi kaldırıldı, ”klinik şefi, klinik şef yardımcısı” ibaresi ise ”eğitim görevlisi” olarak değiştirildi.
Yönetmeliğin, ”geçici görevlendirmeler ve hizmet puanları”nı düzenleyen 11. maddesine şu fıkralar eklendi:
”Savaş, deprem gibi olağanüstü hallere maruz kalan yerlerde görev yapan personel, en az sekiz haftalık gebe veya ruhsal hastalıklarda yüzde yirmi beş, diğer durumlarda yüzde kırk iş kaybı olduğunu veya birinci dereceden bir yakınının engelli olduğunu veya vefat ettiğini veya çocuğunun iki yaşından küçük olması veya ilköğretimde eğitim gördüğünü belgelendirmesi halinde talepte bulunduğu ile altı aya kadar geçici olarak görevlendirilebilir.
Boşanma davası açan veya haklarında boşanma davası açılmış personel, şiddete maruz kalıp da bu durumu adli veya mülki idare makamlarınca verilen belgeyle belgelendirmeleri halinde, dava süresince C veya D hizmet grubu illere geçici olarak görevlendirilebilir. Bu hüküm doğrultusunda görevlendirilen personel, görevlendirildiği tarihten itibaren altı ayda bir, boşanma davasının görülmekte olduğu mahkemeden almış olduğu davanın safahatı ile ilgili belgeyi çalıştığı kuruma bildirmekle yükümlüdür.”
Ayrıca, merkez teşkilatı kadrolarına kararname ile atama yapılan kadrolara ve il müdürü kadrolarına görevin gerektirdiği şartları taşımak kaydıyla naklen atamalarda kura şartı aranmayacak.