Saç Düzleştiriciler Zararlı Mı?

Kişisel Bakım
Günlük hayatın koşuşturmacası içinde bakımlı görünmek her kadının isteği. Kullanması pratik olduğu için, her 3 kadından biri saç düzleştirici kullanmakta. Saç bakım uzmanları ise, saç düzleştiricileri...
EMOJİLE

Günlük hayatın koşuşturmacası içinde bakımlı görünmek her kadının isteği. Kullanması pratik olduğu için, her 3 kadından biri saç düzleştirici kullanmakta. Saç bakım uzmanları ise, saç düzleştiricilerinin saça zarar verip daha da kabarık ve cansız hale getirebileceği hatta dökülmelere neden olabileceği konusunda uyarıyor.

Saç bakım uzmanları; yeni teknolojinin saçın yapısına zarar verdiğini, dışarıdan düz olarak gördüğümüz saçlarımızın mikroskop altında incelendiğinde yer yer zayıfladığının görüldüğünü de belirtiyorlar.

Kullanımı kolay saç düzleştiricileri, fazla ısı ve yetersiz koruma nedeniyle saçları kurutur ve daha kıvırcık, kabarık hale gelmesine neden olur. Hatta saçlarda meydana gelen incelmeler nedeniyle kopmalar gözlenebilir. Düzleştirici kullanırken uzmanların tavsiyeleri ise şu şekilde: 
•Saç düzleştiricide bulunan plakanın seramik olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Seramik plakalı olanlar saçlarınızı daha az yıpratır.
•Saç düzleştiricinin ısı termometresi olması gerekir.
•220 C derece ısınan düzleştiriciler yerine 180 C derecenin altındaki düzleştiricileri tercih edin.
•Saç düzleştiricisini kullanmadan önce saçı, ısıya karşı koruyan ürünler kullanırsanız zararı en aza indirgemiş olursunuz.
•Her gün saç düzleştirici kullanmamaya çalışın. Saçlarınız nemini kaybeder, dökülebilir ve kırılabilir.
•Isıdan koruyan spreyler sihirli iksir değil. Saç düzleştiricilerle her gün bunları kullansanız da saçlarınız zarar görür. Bu nedenle düzleştiricileri sadece gerektiği zamanlarda koruyucu ürünlerle kullanın.
•Kuru saça uygulayın, saçlarınız ıslakken asla düzleştirmeyin.

Mynet