Ellerdeki yaşlılık faktörlerini birkaç başlıkta ele alıyoruz:
1) Ellerde hacim kaybı
Biz yaşlandıkça ellerimizdeki dokularda hacim kaybı oluşuyor. Cilt altı yağ tabakası inceliyor ve böylece her on yılda bir cilt yüzde 7 daha ince hale geliyor. Bu nedenle, damarlar, kemikler ve kasları kemiklere bağlayan lifler daha görünür oluyor. Bu hacim kaybı, ‘hyaluronik asit dolgu malzemeleri’yle veya kişinin kendi yağının transferi ile geri kazanılabiliyor. Kaybolan hacmi geri kazandırmak için gerekli tedavi süreci problemin büyüklüğüne göre 15-30 dakika sürebiliyor. Hemen tedavi sonrasında yüzde 80 iyileşme görülebiliyor. Birkaç gün içinde ise nihai sonuç elde ediliyor. Minimal ağrı ile gerçekleştirilen bu tedavide, morarma çok az oluştuğu için iyileşme süreci yaşanmıyor.
2) Lekelenme değişimleri
Güneş lekeleri, karaciğerden kaynaklanan lekeler veya yaşlılık lekelerinin silinmesi için pigmentasyon tedavisi gerekiyor. Ellerdeki koyu renkli lekeler, cildin üst ve orta tabakalarında kalıcı da olabilen pigment koyulaşması sonucu oluşuyor. Bu lekeler derinliklerine göre çeşitli terapilerle azaltılabiliyor veya yok edilebiliyor. Lekelerin tedavisi için şu metotlar kullanılıyor;
a. Intense Pulsed Light (IPL): Lekeler kısmen veya tamamen tedavi edebiliyor.
b. Aktif Q Anahtarlı Lazer: Derine uzanan lekeler kısmen veya tamamen yok edilebiliyor.
c. Non Ablaziv Puls Dye Lazer: Bir yandan lekeleri küçültürken, diğer yandan lekelenmeye karşı lekeli bölgenin zayıflığını azaltıyor.
d. Depigmentasyon kremleri: Lekenin oluşma mekanizmasını durduran kremlerle pigmentasyonun tekrar oluşumu azaltılabiliyor.
3) Cilt değişimleri
Glikolik asit içeren ürünlerle bir yandan lekeler azaltılırken, diğer yandan cildin genel dokusu canlandırılıyor. Cilt soyucu bu ürünlerle cildin esnekliği artırılıyor, yüzeysel cilt tabakalarındaki problemler giderilebiliyor, cildin içerisindeki genç hücre oranı hızla artırılıyor. Bu ürünler cildin çevresel olumsuzluklara karşı direncini artırıyor. Yüksek oranda C vitamini içeren antioksidan ürünlerle ışığın cilde hasar verme gücü asgariye indiriliyor ve cildin içerisindeki biyoloji aktive ediliyor. Cildin faydalanabileceği ancak cildin koruyucu tabakasını aşmakta zorlanan tüm etken maddeler ‘Elektroporasyon’ teknolojisi ile cildin derinliklerine gönderiliyor ve böylece cildin daha genç, daha problemsiz bir yapıya kavuşması sağlanabiliyor.
Soru : Ellerimdeki lekelere krioterapi yaptırdım ama daha da büyüdü, neden?
Cevap : Ciltteki ışık veya yaşlılık lekeleri cildin çevre etkilerine karşı derin dokuları koruyamadığı zayıf noktalarda meydana geliyor. Aslında lekeler cildin koruyucu kalkanlarıdır. Lekelerin bulunduğu alanlardaki zayıflıkları gidermek ve ardından lekeleri kaldırmaya yönelik tedavileri gerçekleştirmek doğru bir yaklaşım oluyor. Aksi takdirde lekeleri kaldırmaya yönelik terapilerden sonra, lekeler daha büyük olarak geri gelebiliyor.
Sonuç olarak yaşlanmış ellerdeki yaşlılık izlerini azaltmaya yönelik tam bir yenileme programı için, bir ön değerlendirmeyle probleme ve kişiye özgü olabilecek uygun tedavi kombinasyonları oluşturuluyor.
Haber3.com