Kalbi, Bu Kez Şarkılarla Onarıyorlar

Hastalıklar
Projenin fikir babası olan Prof. Dr. Turgut Göksoy, "Hastalarımız yorucu toplantılardan ve içinde onlarca tıbbi te-rim geçen konuşmalardan sıkılıyor. Onları şarkılarla bilgilendireceğiz." di...
EMOJİLE

Projenin fikir babası olan Prof. Dr. Turgut Göksoy, "Hastalarımız yorucu toplantılardan ve içinde onlarca tıbbi te-rim geçen konuşmalardan sıkılıyor. Onları şarkılarla bilgilendireceğiz." diyor.İlkbahar yaz mevsim mevsim/ Birkaç mektup birkaç resim/ Yıllar geçse o bir isim/ Unutulmaz unutulmaz nağmeleri çınlıyor salonda.

Yüzlerce seyirci şaşkınlık ve heyecan içinde eşlik ediyor şarkıya. Çünkü yıllar geçse de unutamayacakları isimler sahnede. Kim mi onlar? Kalpleri durduğunda ilk müdahaleyi yapan ve başarılı bir ameliyatla hayata dönmelerini sağlayan doktorları…

İşi kalp onarmak olan Pendik Bölge Hastanesi doktorları ve sağlık personeli, bu kez tıbbi yöntemler değil müzikle iyileştiriyorlar hastalarını. Hastane bünyesinde kurulan ‘Türk Kalp Müziği Korosu’ içinde ‘kalp’ kelimesi geçen şarkıları hastaları için söylüyor. Türk sanat müziği sanatçısı Yaşar Özel ve Gündoğdu Duran da koroya destek veriyor.

‘Türk Kalp Korosu’nu kurma fikri hastane yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy’a ait. Halkı kalp sağlığı ve dengeli beslenme konusunda bilgilendirmek isteyen Göksoy, bu tür aktivitelerle ayrıca kurum içi ekibe de moral vermeyi amaçladıklarını anlatıyor.

Radyoloji uzmanı Dr. Adnan Güney, koronun üyelerinden biri. 15 yıldır müzikle uğraşan ve ud çalan Güney, müzik sayesinde motive olduğunu anlatıyor. Hekimliğin, duygusal yönden güçlü olmayı gerektirdiğini dile getiren Güney, "Müzik duygu işi. Koro sayesinde insani yönden kendimizi geliştiriyoruz. Karşımızdaki ile empati kurabiliyoruz." diye konuşuyor.

21 yaşındaki tıbbi sekreter Sena Gündüz de koro üyelerinden. Küçük yaştan beri müziğe ilgisi olan Gündüz, içinde kalp geçen şarkıları söylemenin de kendisine haz verdiğini ifade ediyor. Vezne elemanı Kezban Dedeoğlu ise bütün bir haftanın yorgunluğunu atmak için koroya katılanlardan.

İki çocuk annesi olan Dedeoğlu, prova yaptıkları cumartesi günlerini iple çektiğini, arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirdiğini anlatıyor.

Zaman