Bir Gözleri Mavi, Ötekisi Kahverengi

Hastalıklar
Manisa merkeze bağlı Yuntdağı bölgesindeki Düzlen köyünde yaşayan Ayşe Ergene , AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de kızının da doğuştan sol gözünün mavi, sağ gözünün kahverengi olduğunu sö...
EMOJİLE

Manisa merkeze bağlı Yuntdağı bölgesindeki Düzlen köyünde yaşayan Ayşe Ergene , AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de kızının da doğuştan sol gözünün mavi, sağ gözünün kahverengi olduğunu söyledi.

Köydeki herkesin gözlerinin farklı renkte olmasına alıştığını belirten Ergene, ablası Hatice Şimşekin de gözünün farklı renklerde olduğunu, anne ve babasında böyle bir durum olmadığını ifade etti.
9 yaşındaki Rabia Ergene ise okulda arkadaşlarının ilgi odağı olduğunu belirterek, Arkadaşlarım gözlerimin farklı renkte olmasına çok şaşırıyorlar ama beğeniyorlar. Halimden memnunum diye konuştu.

Manisa Devlet Hastanesi Göz Polikliniği doktorlarından Opr. Dr. İlker Biçer, heterokromi adı verilen bu durumun nadir görüldüğünü söyledi. Biçer, Bu durum kişinin görmesinde herhangi bir bozukluğa neden olmaz. Aynı gözün bir kısmı mavi, diğer kısmı kahverengi olabileceği gibi iki göz farklı renklerde de olabilir. Aynı ailede kadınlarda veya erkeklerde rastlanılabilir dedi.

AA