Felç olan psikolog 19 ay sonra ayağa kalktı

Hastalıklar
Trabzon’da geçirdiği kaza sonucu bir hafta yoğun bakımda kalan ve belden aşağısı felç kalan psikolog Hale Firdevs Çakar, azmiyle ayağa kalktı. 19 ay sonra hastanedeki görevine dönen Çakar, "...
EMOJİLE

Trabzon’da geçirdiği kaza sonucu bir hafta yoğun bakımda kalan ve belden aşağısı felç kalan psikolog Hale Firdevs Çakar, azmiyle ayağa kalktı. 19 ay sonra hastanedeki görevine dönen Çakar, "Hiçbir şey imkânsız değildir. Yeter ki içinizde umut olsun" diyor. Derecik beldesinde yaklaşık 1 buçuk yıl önce yaşanan kazada, Turan Gürle (20) yönetimindeki otomobil, aşırı hızlı girilen virajda savrularak takla attı.

İLK ADIMINI, 9 AY ÖNCE ATTI

Kazada Hale Firdevs Çakar (24) ağır yaralandı. Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve yoğun bakımda 1 hafta kalan Çakar, uyandığında belden aşağısını hissetmiyordu. Mesai arkadaşları ona kötü haberi verdi, "Felç kalacaksın" dediler. Ancak Hale Firdevs Çakar yılmadı, mücadele etti. GATA’da yoğun bir fizik tedavi sürecine girildi. Ayaklarına hafif hafif ‘can’ gelmeye başlayan genç psikolog, ilk adımını 9 ay önce atmayı başardı. Ardından da gerisi geldi… Hale, 2 ay önce aksayarak da olsa artık yürümeye başladı. Ve yaklaşık 2 hafta önce, sanki o kaza hiç yaşanmamış gibi Araklı Bayram Ali Devlet Hastanesi’ndeki görevinin başına geri döndü.

AYAKLARIMA CAN VERDİM

Yürümeyi çok özlediğini söyleyen Çakar, hastaneden eve gidip gelişlerinde artık sürekli yürüyor. Kazayı hiç unutamadığını söyleyen Hale Çakar şunları anlatıyor: "Aracı ben kullanmak istedim. Ama kuzenim direksiyona geçti. Kazadan sonra hayata kesinlikle küsmedim. Hastalarım beni bekliyordu. GATA’da benden daha kötü hastalar gördükçe azmim daha da artıyordu. Hiçbir şey imkânsız değildir. Yeter ki içinizde umut olsun. Gerisi kendiliğinden gelir. Ayaklarımı hissetmediğim an hiç üzülmedim. Onlara tekrar canı verecek olan bendim zira. Ve verdim de."

Sabah