Elektrikli Araçlara Kasko Sigorta Yapılır Mı?

Otomobil
Elektrik araçlar için trafik sigortasına ek olarak kasko sigortası da yaptırılabilir. Trafik sigortası elektrikli araçların temel olarak bilinen batarya, pil ve güç kablosu gibi parçalarını teminat al...
EMOJİLE

Elektrik araçlar için trafik sigortasına ek olarak kasko sigortası da yaptırılabilir. Trafik sigortası elektrikli araçların temel olarak bilinen batarya, pil ve güç kablosu gibi parçalarını teminat altına alırken; kasko sigortası aracı bir bütün olarak güvence altına alır.

Elektrikli araç kasko sigortası ile elektrikli araçlarınızı hırsızlık, trafik kazaları, sürücüden kaynaklı olmayan diğer hasarlar, deprem, çarpma ve tamir masrafları gibi tüm hasarlara karşı güvence altına alabilirsiniz.

Elektrikli araç kasko sigortası poliçe detaylarına göre sürücüden kaynaklı veya diğer doğal faktörlerden kaynaklı olarak aracınızın başına gelebilecek olan bütün olumsuz durumlara karşı teminat sağlayabilirsiniz. Standart akaryakıt tüketimi olan araçlar ile karşılaştırıldığı zaman elektrikli araç kasko sigortası da benzer bir yapıyı kapsar. Buradaki tek fark elektrikli araçların kendine özgü aksamlarının teminat altına alınmasıdır.

Elektrikli Araç Kasko Sigortası Fiyatları

Elektrikli araçların kasko sigortası fiyatları hesaplanırken birçok unsur göz önünde bulundurulur. Elektrikli araçların içerisinde bulunan güç kablosu, pil ve batarya gibi ürünlerin maliyetlerine, parça bulunabilme durumlarına göre veya aracın yaşı, araç sahibinin önceki hayatında sahip olduğu araçlar ile ilgili bilgiler ve trafik ceza puanına göre elektrikli araç kasko sigortası fiyatları değişiklik gösterir. Eklenen ek teminatlar ve güvenceler de elektrikli araç kasko sigortası fiyatlarını etkileyen diğer faktörlerdir.

Elektrikli araç kasko sigortası fiyatları yukarıda bahsedilen bilgilere göre değişiklik gösteriyor olsa da standart akaryakıt tüketimi yapan araçlara göre daha maliyetlidir. Bunun sebebi parçaların daha maliyetli ve sınırlı olmasıdır. Elektrikli araçlar günümüzde yeni yeni trafiğe çıktığı için standart bir fiyatlandırma tarifesi bulunmaz.

Sigortaladim.com ile elektrikli aracın için 20’den fazla sigorta şirketinden kasko teklifi al, tüm teklifleri aynı anda karşılaştır ve ihtiyacına en uygun olan poliçeyi online olarak satın al.