Anzer Balı Nerede Yetişir?

Şifali Bitkiler
En değerli bal çeşitlerinden bir tanesi olan Anzer balı, Türkiye’nin Karadeniz bölgesindeki özel noktalarda yetiştirilmektedir. Türkiye’de yapılan üretimler sayesinde Türkiye genelinde doğ...
EMOJİLE

En değerli bal çeşitlerinden bir tanesi olan Anzer balı, Türkiye’nin Karadeniz bölgesindeki özel noktalarda yetiştirilmektedir. Türkiye’de yapılan üretimler sayesinde Türkiye genelinde doğal ve şifalı Anzer balına ulaşmak mümkün olmaktadır. Anzer balının en önemli üretim bölgelerinden bir tanesi bala ismini vermiş olan Anzer Yaylası olmaktadır.

Anzer Yaylası Nerede Bulunuyor?

Rize bölgesinde bulunan Anzer Yaylası’nda farklı köyler bulunurken, bu bölgelerde bulunan kişiler tarafından Anzer bal üretimi yapılmaktadır. Anzer balının üretimindeki en önemli etken yüksek rakımlı bölgelerdeki endemik çeşitliliktir. Arılar tarafından bu bölgelerdeki bitkilerden alınan özler ile birlikte Anzer balı ortaya çıkmaktadır.

Rize İkizdere ilçesinin 35 kilometre güneybatısında yer alan Anzer Yaylası, iki bölüme ayrılmaktadır. Aşağı Azer ve Yukarı Anzer olmak üzere 2 köy merkezinin bulunduğu bu yerde, sadece ballar için değil bölgedeki endemik çeşitlilik için de turistik etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Bölgenin doğal halini koruması adına özel bir çaba sarf edilirken mevcut baldaki kalite ve Anzer balının elde etmiş olduğu popülerlik bölgedeki kişilerin arıcılık ile uğraşmasını sağlamıştır.

Anzer balı değerli bir bal türü olduğu gibi Türkiye’deki tüm ballardan daha yüksek etiket fiyatlarına sahiptir. Günde sadece 1 tatlı kaşığı tüketilmesi halinde vücut için son derece sağlıklı olan balın vücut direnci ve bağışıklığı konusunda mucizevi bir etkisi vardır.

Doğal Anzer balı köyde.com adresinde

Doğal Köy Ürünleri Anzer balının bu etkilerini elde etmek ve doğal bir bal tüketmek isteyenler için Rize bölgesinde üretimi yapılan bu ve bunun gibi doğal köy ürünleri  eşsiz lezzeti köyde.com üzerinden satın alabilirsiniz.