Başörtüsüne Özgürlük Yolunda

Kitap
28 Şubat sürecinin mağdurlarından Hüda Kaya’nın “Başörtüsüne Özgürlük Yolunda” isimli kitabı, yazarın döneminin bizzat canlı şahitlerinden ve mağdurlarından olması noktasında da büyü...
EMOJİLE

28 Şubat sürecinin mağdurlarından Hüda Kaya’nın “Başörtüsüne Özgürlük Yolunda” isimli kitabı, yazarın döneminin bizzat canlı şahitlerinden ve mağdurlarından olması noktasında da büyük bir önem taşıyor.

Kitap, Hüda Kaya ve ailesinin vermiş olduğu mücadeleyi, o günün canlı şahitlerini, mektuplarını konuşturarak bugüne taşıyor. Tutuklu bulunduğu sırada sevenleri ve dava arkadaşlarının yazdığı yüzlerce mektuptan bazılarını bizlerle paylaşıyor. Beton duvarlar ardında hüzünle okunmuş şiirleri, bu davanın unutulmaması için çekilen acıların amaçsız ve anlamsız bir dava olmadığını aktar için sandığından çıkarıyor. Dönemin resmi kayıtları ve Mazlumder’in tutanaklarından oluşan kitap, başörtüsü sorununu, dünü ve bugünü ile bize yansıtıyor.

Kitabın en önemli amaçlarından biri de tarihe kayıt düşmek ve demokratik bir mücadele süreci içerisinde yaşanmış sıkıntıları bize aktarırken bir belge niteliği taşıması olarak karşımıza çıkıyor.
Düşün Yayıncılık’tan çıkan kitap 2 cilt halinde 860 sayfadan oluşuyor.