Haksöz Dergisinin Mart 2015 sayısı çıktı

Kitap
1991’den bu yana “Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Mart 2015 tarihli 288. Sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. Gündem’de 28 Şubat sürecinde mağdur mahkûm...
EMOJİLE

1991’den bu yana “Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Mart 2015 tarihli 288. Sayısıyla okurlarının karşısına çıktı.

Gündem’de 28 Şubat sürecinde mağdur mahkûm edilmiş Müslüman tutsakların durumuna dikkat çekilirken; 28 Şubat darbesinin yargılandığı bir zeminde bu darbe sürecinden kaynaklı olarak içeride bulunanların mağduriyetlerinin giderilmesi çağrısında bulunuluyor. Konuya dair kaleme aldığı yazısında Bahadır Kurbanoğlu, bu süreçte açılan davalar hakkında bilgi vererek yaşanan hukuksuzlukları gözler önüne seriyor.

Murat Koç, geçen ay uzunca tartışılan İç Güvenlik Paketi ve paketin getirdiklerini değerlendiriyor.

Mustafa Durmuş, kur hareketleri ve ekonomik sistemin işleyişi üzerinden faizin neden düşmediğini yorumluyor.

Musa Üzer, İran dış politikasında devrimden bugüne yaşanan kırılmalar ve çelişkileri analiz ediyor. Bu bağlamda İran-ABD ilişkilerinin geldiği noktayı masaya yatırıyor.

Hamza Türkmen, “Hayat Kitabı Olarak Kuran’ın Çağrısındaki Bütünlük” başlıklı yazısında vahyin ilgi alanlarına ve Kur’an çalışmalarının keyfiyetine dair tahlillerde bulunuyor.

Rıdvan Kaya, “şehadet” ve “şahitlik” kavramları üzerinden “şehit” ve “şehitlik” kavramlarının Müslümanların hayatında neye tekabül ettiğini analiz ediyor.

Şefik Sevim, birey-cemaat ilişkisini kaleme aldığı yazısında İslami şahsiyet olabilmenin ve bunun için cemaat gerekliliğinin önemine değiniyor.

İsmail Ceyran, kapitalizmi tahlil ettiği uzunca yazısında, üretim-tüketim ilişkilerinin ne’liğini ve Müslümanlar olarak kapitalizm karşısında var olabilmenin imkânlarını sorguluyor.

Yakında yayınlanmaya başlayacak Keşşaf Tefsirinden örnek bir metni okuyucuyla buluşturan dergide Gülnur Aşcı Yetkin ve Celal Kurşun’un şiirleri; Ali Ekber Konuk’un kitap haberleri kültür-sanat sayfalarındaki yerini alıyor.

Derginin arka kapağı ise 4. yılına giren Suriye kıyamıyla ilgili bir çalışmaya ayrılmış.

İRTİBAT: 0212 524 10 28

haksozdergisi@gmail.com

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/