Yedi Halka Dergisi’nin ilk sayısı çıktı

Kitap
Yedi Halka Dergisi ilk sayısıyla Çorum, Erzurum. Hatay, Kastamonu, Çankırı, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Malatya, Adıyaman, Ordu başta olmak üzere birçok ilde okurlarıyla buluşmaya başladı. Derginin t...
EMOJİLE

Yedi Halka Dergisi ilk sayısıyla Çorum, Erzurum. Hatay, Kastamonu, Çankırı, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Malatya, Adıyaman, Ordu başta olmak üzere birçok ilde okurlarıyla buluşmaya başladı.

Derginin tanıtımına ilişkin şu açıklama yapıldı:

“Yedi Halka’dan yedi kere selam…

Hayat her zaman yoğun ve karmaşık, toplumlar da her daim bozuk ve yozlaşmıştır. İnsanlar kendilerine rehberlik edecek liderlikten yoksun, rüzgârın önünde bir yaprak misali savrulmaktadır amaçsız ve nadan…

Söyleyecek sözü olanlar bu durumdan şikâyetle başlarlar konuşmalarına; eli kalem tutanlar da âlemi ıslah etmek için boca ederler afili ve coşkulu cümlelerini kâğıtlara…

Zaten her şey yolunda gidiyorsa söze ne hacet, yazıya ne hacet…

Amma ve lakin mesele yoksa bile mesele çıkarmak gerek ki, fikir dünyamız bereketlensin, paslanmış yüreklerimiz yeniden harekete geçsin.

Genç insanlar için başka türlüsü de tat vermez, o nedenle şikâyetçi olmak ya da şikâyet edecek bir şeyler bulmak şarttır.

Genç dimağların enerjilerini aktif hale getirdikleri, kendilerini gösterdikleri, bu dünyada biz de varız dedikleri, irade koydukları alanlardan en önemlisidir matbuat âlemi. Sahip oldukları şeyler az olduğundan “yeterince” muhafazakâr değildirler, aksine devrimcidirler. Ama kurtlar sofrasının kenarlarında henüz arz-ı endam ettikleri için “bilmediklerine” karşı da bir o kadar hırslıdırlar.

Çünkü bir ideal ve istikametle buluştuğunda mezkûr devrimcilik ve hırs, beyin ve vicdan damarları tıkanmış bir toplumun yeniden hayat bulması için en elzem hassasiyetlerdir.

İdeal ve istikamet…

Yedi Halka, idealleri/sevdaları olan gençlerin kendi zamanlarına dair şahitliklerini simgeliyor. Müstakim çizgi üzerinde diğergam bir soluk…

Yedi Halka’nın gençleri hayatı okuyor ve anlamlandırıyorlar. Bir şahsiyyet kıvamında yaşadıklarını/yaşamanın gerekliliğini bildiriyorlar. Sorumluluk alıyorlar, Rabb’lerine ve kendi toplumlarına karşı ödevlerine sahip çıkıyorlar. Her şeyin şimdikinden daha iyi olabileceğini, daha adil ve güzel bir dünyanın mümkün olduğunu söylüyorlar kendi dillerince, mevzilerini terk etmeyeceklerine söz vererek…

Yazılarınızı dergiye gönderebilirsiniz.

İrtibat: yedihalka@gmail.com