İbrahim Tenekeci’nin yönetiminde İtibar, usta çizer Hasan Aycın’ın çizgilerini yayınlamaya devam ediyor. Her zaman olduğu gibi şiirleriyle dikkat çeken dergi, İbrahim Tenekeci’nin “Otoparkta Bir Sığla” isimli eseriyle şiir sayfalarını açıyor. Mustafa Ruhi Şirin’in “Anka Gibi”, Emel Özkan’ın “Nerdedir” ve Erdal Çakır’ın “Öyledir” başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise, Seyyid Ensar, Said Yavuz, Mehmet Narlı, Enes Kılıç, İbrahim Gökburun, Ünsal Ünlü, Eray Sarıçam, Ayşe Çelikkaya, Bilal Can ve Mehmet Aycı.
İtibar, Ekim sayısının öykü sayfaları da son derece zengin. Akif Hasan Kaya’ın “Kafes”, Senem Gezeroğlu’un “Yara Tık Deyip”, Emine Batar’ın “Kör Bakış”, Selma Aksoy Türköz’ün “İki Mevsim Arasında”, Mustafa Özel’in “Sırası mı Şimdi?” ve Seydi Alkan’ın “Tarla” öyküleri bulunuyor.
Betül Nurata Söyleşisi
İtibar’ın Ekim sayısında Osman Toprak, ilk öykü kitabıyla dikkatleri üzerine çeken Betül Nurata’yla konuşmuş. Nurata, “İnsanın insanla ve kendisiyle yani çevresiyle iletişimindeki sıkıntıları göstermek istiyorum” diyor. Leyla İpekçi, İki ile Bir; Sohbetlere devam ediyor ekim sayısında. Mustafa Çiftci sevilen yazılarına bir yenisini daha eklemiş: Kuşçu. Bu ayın sürpriz metinlerinden birisi de Ali Emre’nin merakla beklenen Nurettin Zengi romanından bir parça: Halep’in Aslanı. Necip Tosun da genç öykücülerin dikkatle okuması gerek bir metinle dergide yer alıyor: Genç Öykücüye Yol Haritası. İstikrarlı yazılarıyla derginin fikriyat sayfalarını omuzlayan Ercan Yıldırım siyasi kültürümüzün temellerini sorguluyor. Cemal Şakar, öykücülüğümüzün önemli isimlerinden Bahaeddin Özkişi’yi incelemiş. Tarık Tufan da sevilen yazılarına devam ediyor: “Gökyüzüne Bakmak”. Cihan Aktaş, Yahya İncetahtacı, Muhammed Emin Albayrak, Hayrettin Orhanoğlu, Beyzanur Turcihan, Derya Kuru, Kazım Berkay Özkardaş ve Ayşegül Uyar yazılarıyla İtibar’ın Ekim sayısına katılan diğer isimler.
www.itibardergi.com itibardergisi@hotmail.com (0212) 544 24 61