Balyoz’a Özkök yorumu: “Üzüntüm büyük”

Hukuk
Genelkurmay Eski Başkanı Org. Hilmi Özkök Ergenekon Davası sürecinde Balyoz Planı ile ilgili ‘Amacı aşmışlar’ yorumu yapmıştı. Özkök dünkü karar için konuştu! Vatan Gazetesi’nden Gün...
EMOJİLE

Genelkurmay Eski Başkanı Org. Hilmi Özkök Ergenekon Davası sürecinde Balyoz Planı ile ilgili ‘Amacı aşmışlar’ yorumu yapmıştı. Özkök dünkü karar için konuştu!

Vatan Gazetesi’nden Güngör Mengi Balyoz kararı sonrası ne düşündüğünü merak ettiği Hilmi Özkök’ü aradı. Mengi’nin telefonuna cevap veren Özkök, üzüntü içerisinde olduğunu aktardı.

Mengi’nin "Mahkemenin çağırmadığı tek tanık" olarak nitelediği Özkök "Şu anda üzüntü içindeyim. Hepimiz keşke böyle durumlar olmasaydı diye düşünüyoruz" dedi.

Özkök’ün kararı yorumlamasını istediği Özkök "Mahkemede karar okunuyor şu anda. Takdir edersiniz ki böyle bir aşamada yorum yapmam sağlıklı olmaz." dedi.

Mengi’nin "askeri vesayet döneminin geri dönmemek üzere sonlandığına dair yorum ve temennilere katılıyor musunuz?" sorusuna Özkök "Benim de bu konuda düşüncelerim var. Ama şimdi değil ilerde söyleyeceğim." diyerek cevap verdi.

Haber 7