DHKP-C’de 30 kişiden 9’u tutuklandı

Hukuk
Terör örgütü DHKP-C operasyonu kapsamında 28 il’de gözaltına alınan 168 kişiden 59’u tutuklandı, 45’i adli kontrol şartıyla olmak üzere 109 kişi serbest bırakıldı. DHKP-C’nin m...
EMOJİLE

Terör örgütü DHKP-C operasyonu kapsamında 28 il’de gözaltına alınan 168 kişiden 59’u tutuklandı, 45’i adli kontrol şartıyla olmak üzere 109 kişi serbest bırakıldı.

DHKP-C’nin memur örgütlenmesi ‘Devrimci Memur Hareketi’ operasyonunda gözaltına alınanların sorguları tamamlandı.

Ankara’da savcılıkça sorgulanan 30 KESK üyesi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Zanlılar arasında, KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek de bulunuyor.

Sorgusu tamamlanan 11 zanlıdan 5’i tutuklandı, 4’ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 6 kişi serbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde kalan 19 kişi hakkında karar çıktı, mahkeme 9 kişinin tutuklanmasına, 10 kişinin de serbest bırakılmasına hükmetti.

İstanbul’da ise, aralarında doktor, hemşire, öğretmen ve belediye memurlarının da bulunduğu 7’si kadın 29 kişi adliyeye sevkedildi.

Bunlardan 19’u tutuklandı.

Ardından mahkemeye çıkarılan 25 kişiden 12’si hakkında da tutuklama kararı çıktı.

İzmir, Aydın ve Antalya’da gözaltına alınan 15 kişiden 2’si tutuklandı, 13 kişi ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Mersin’de ise, işlemleri tamamlanan 8 kişi Adana’da mahkemeye sevkedildi.

Sekiz kişiden ikisi ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklanırken, 6’sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Malatya, Sivas ve Tunceli’de ise gözaltına alınan 13 kişiden 6’sına tutuklama kararı çıktı; dördü adli kontrol şartıyla olmak üzere 7 kişi serbest kaldı.

Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Kütahya’da da gözaltına alınan 13 zanlıdan 9’u tutuklandı.

Erzurum, Ağrı, Artvin, Gümüşhane, Kars ve Erzincan’da ise gözaltına alınan 11 kişiden 5’i emniyetteki ifadelerinin ardından, 6’sı da nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

AA