Ergenekon’da kim, neden, kaç yıl ceza aldı?

Hukuk
Tüm ayrıntılarıyla Ergenekon Davası’nda kim kaç yıl ceza aldı?  “Ergenekon Davası”nda, “darbeye teşebbüs etmek” ve Danıştay saldırısında öldürülen Mustafa Yücel Özbi...
EMOJİLE

Tüm ayrıntılarıyla Ergenekon Davası’nda kim kaç yıl ceza aldı?

 “Ergenekon Davası”nda, “darbeye teşebbüs etmek” ve Danıştay saldırısında öldürülen Mustafa Yücel Özbilgin’e yönelik “tasarlayarak kasten öldürme suçuna azmettirme” suçlarından, ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan tutuklu sanıklardan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin,  “Ergenekon” davası kapsamında bir sanığa verilen en yüksek ceza olan 117 yıl 10 aylık hapis cezasına da mahkum edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti,  emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in, “darbeye teşebbüs etmek” ve Danıştay saldırısında öldürülen Mustafa Yücel Özbilgin’e yönelik “tasarlayarak kasten öldürme suçuna azmettirme” suçlarından ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Muzaffer Tekin’in, Danıştay üyeleri Mustafa Birden, Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve Ahmet Çobanoğlu’na yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirmek” suçlarından ayrı ayrı 20’şer yıl, farklı tarihlerde “tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma” suçlarından 18 yıl 7 ay, farklı tarihlerde Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik el bombalı saldırı eylemine yönelik “mala zarar verme” suçundan 2 yıl, “yasaklanan bilgileri temin” suçundan 5 yıl, “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçime” suçundan 1 yıl,”6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçundan 1 yıl, “örgütün korkutucu gücünden faydalanarak silahla tehdit etmek” suçundan 4 yıl 6 ay, “kişisel verileri kaydetmek” suçundan 3 yıl ve “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçundan da 3 yıl olmak üzere toplam, 117 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştıran heyet, bu sanıkla ilgili herhangi bir takdiri indirim de uygulamadı.

– Alparslan Arslan

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Alparslan Arslan’ın da, “darbeye teşebbüs etmek” ve Danıştay saldırısında öldürülen Mustafa Yücel Özbilgin’e yönelik “tasarlayarak kasten öldürme” suçlarından ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verirken, bu sanığın Danıştay üyeleri Mustafa Birden, Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve Ahmet Çobanoğlu’na yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs etmek” suçlarından ayrı ayrı 20’şer yıl, “tehlikeli maddeleri izisiz olarak bulundurma” suçundan 5 yıl 3 ay,  farklı tarihlerde Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik el bombalı saldırı eylemine yönelik “mala zarar verme” suçundan 2 yıl ve “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet” suçundan da 3 yıl olmak üzere, toplam 90 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Alparslan Arslan, Danıştay saldırısı eylemine yönelik “mala zarar verme” suçlarından ise, kesin ve inandırıcı delil elde edilememesi gerekçeleriyle beraat etti.

– Doğu Perinçek-

Heyet, tutuklu sanıklardan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek için, “darbeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngörürken, “yasaklanan bilgileri temin etmek” suçlarından 12 yıl 10 ay, “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçlarından 15 yıl 8 ay, “yasaklanan bilgileri temin etmek” suçundan 1 yıl 4 ay ve “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet” suçlarından da 4 yıl 6 ay olmak üzere, toplam 34 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Perinçek, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi’ne el bombalı saldırı eylemlerine yönelik suçlamalardan ise, bu suçlara ilişkin talimat verme veya hakimiyet alanındaki örgüt üyeleri tarafından işlendiğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraat etti.

– Sevgi Erenerol

Tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol’u da, “darbeye teşebbüs etmek” suçundan, duruşmadaki iyi halini göz önüne alarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine müebbet hapis cezasına çarptıran heyet, bu sanığın “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçlarından 4 yıl 7 ay ve “yasaklanan bilgileri temin etmek” suçundan da 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Erenerol, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi’ne el bombalı saldırı eylemlerine yönelik suçlamalardan ise, bu suçlara ilişkin talimat verme veya hakimiyet alanındaki örgüt üyeleri tarafından işlendiğinin sabit  olmadığı gerekçesiyle beraat etti.

– Mustafa Özbek

Mahkeme heyeti, davanın tutuksuz sanıklarından eski Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek’in, “darbeye teşebbüs etmek” suçundan, duruşmadaki iyi halini göz önüne alarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar vererek, bu sanığın “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçundan da 2 yıl 2 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı.

– İbrahim Şahin

Davanın tutuklu sanıklarından eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’i de, “darbeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran heyet, bu sanığın cezasını işlediği suçla ilgili olarak davaranışlarını yönlendirme yeteneğinin azalmış olduğu gerekçesiyle önce 25 yıl hapis cezasına, 1/6 oranında iyi hal indirimiyle de 20 yıl 10 ay hapis cezasına çevirdi.

“Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma” suçundan 9 yıl 3 ay, “6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçundan 12 yıl 6 ay, “devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme” suçundan 2 yıl 7 ay, “yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan 1 yıl 1 ay ve “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçundan da 2 yıl 1 ay hapis cezası öngürülen Şahin’in toplamda 48 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmedildi.

Mahkeme heyetince, suçlarından dolayı sanıklara çeşitli oranlarda hapis cezası verildi. Ağırlaştırılmış mübbet ve müebbet hapis cezaları dışında en yüksek hapis cezası 117 yıl 10 ay ile emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’e verilirken, 10 aylık en düşük hapis cezası da tutuksuz sanıklardan Asım Demir’e verildi. 

-Yalçın Küçük

Ergenekon Davası sanıklarından Prof. Dr. Yalçın Küçük’e terör örgütü yöneticiliği suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, iyi hal indirimi uygulanmadı. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararda, Prof. Dr. Küçük’ün, “hiyerarşik olarak kendi altı haricindeki diğer örgüt üyelerine, işlediği suçlara ilişkin talimatlar verdiği veya bu eylemlerin kendi hakimiyet alanındaki örgüt üyeleri tarafından işlendiği” iddiasının sabit olmadığı belirtildi. Bu nedenle bu suçtan beraat kararı verilirken, Küçük’ün “yargılama sürecindeki olumsuz tutum ve davranışları” nedeniyle hakkında verilen 22 yıl 6 ay hapis cezasında indirim uygulanmadı. 

– Fatih Hilmioğlu

Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan, suç tarihi dikkate alınarak, eski TCK’nın 147. maddesi gereğince 16 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

 Prof. Dr. Hilmioğlu hakkında, “Kişisel verileri verme veya ele geçirme” suçundan da 7 yıl hapis cezasına hükmolunan kararda, duruşmalardaki olumsuz tutum ve davranışları nedeniyle, iyi hal indirimi uygulanmadı.

– Hasan Atilla Uğur

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’a, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan, suçun işlendiği tarih göz önünde bulundurularak eski TCK’nın 147. maddesi gereğince, 20 yıl hapis cezası verildi. “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Uğur’a, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefetten” 2 yıl 3 ay hapis ile 4 bin 500 lira hapis cezası da uygulandı.

– Kemal Alemdaroğlu

Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’na “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan, suçun işlendiği tarih göz önünde bulundurularak, eski TCK’nın 147. maddesi gereğince 14 yıl 2 ay ile “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına hükmedildi. 

– Levent Ersöz

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’e “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan, suçun işlendiği tarih göz önünde bulundurularak eski TCK’nın 147. maddesi gereğince 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. “Yasaklanan bilgileri temin etmek suçundan” 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Ersöz, “Resmi belgede sahtecilik” suçundan da 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı. 

– Hurşit Tolon

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’a, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan TCK’nın 312/1. maddesinden müebbet hapis cezası verildi.

Tolon’a ayrıca “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası uygulandı. Tolon, “Danıştay saldırısı” ve “Cumhuriyet Gazetesi’ne bombalı saldırı” olaylarına ilişkin hakkındaki davalardan ise beraat etti. 

– Şener Eruygur

Emekli Orgeneral Şener Eruygur’a, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan TCK’nın 312/1. maddesinden müebbet hapis cezası uygulandı. “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası alan Eruygur’a, “Yasaklanan bilgileri temin etme suçundan da 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Eruygur da Tolon gibi “Danıştay saldırısı” ve “Cumhuriyet Gazetesi’ne bombalı saldırı” suçlamalarından beraat etti. 

– Karadağ’a ağırlaştırılmış müebbet

Emekli Albay Mehmet Fikri Karadağ’a, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan TCK’nın 312/1. maddesinden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Karadağ’a ayrıca “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası uygulandı. Kardağ, kendisine bağlı örgüt üyelerince gerçekleştirilen eylemlerden dolayı da 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

– Mehmet Eröz

Emekli Korgeneral Mehmet Eröz, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan TCK’nın 312/1. maddesinden” müebbet hapis cezası aldı. 

– Kemal Kerinçsiz 

Avukat Kemal Kerinçsiz’e, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan TCK’nın 312/1. maddesi gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Kerinçsiz’e takdiri indirim uygulanmadı. Kerinçsiz’e, “Yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan 5 yıl, “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 1 yıl hapis cezası verildi. 

-Iğsız, Selvi, ve Taşdeler’e müebbet

Emekli Orgerenal Hasan Iğsız, emekli Albay Fuat Selvi ile YAŞ kararıyla emekliliğe sevk edilen Orgeneral Nusret Taşdeler hakkında da yine “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan TCK’nın 312/1. maddesi uyarınca müebbet hapis cezası verildi.

– Yıldırım, Özoğlu, Çiçek’e ağırlaştırılmış müebbet

Eski asker Hasan Ataman Yıldırım’a “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan TCK’nın 312/1. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis ile “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme” suçundan 3 yıl 9 ay, “Yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan 2 yıl, “Kişisel verileri ele geçirme suçundan da 7 yıl hapis cezası verildi. 

– Durmuş Ali Özoğlu 

Durmuş Ali Özoğlu “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan TCK’nın 312/1. maddesi gereğince, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile “Yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan 2 yıl, “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan da 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

– Dursun Çiçek 

Emekli Albay Dursun Çiçek ise “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan TCK’nın 312/1. maddesi gereğince” ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

– 10 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 9 sanığa müebbet hapis

Dava kapsamında Alpaslan Arslan, Veli Küçük ve Muzaffer Tekin, 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alırken, Tuncay Özkan, Durmuş Ali Özoğlu, Dursun Çiçek, Hasan Ataman Yıldırım, Kemal Kerinçsiz, Mehmet Fikri Karadağ ve Doğu Perinçek’e 1’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Böylece 10 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş oldu. 

İlker Başbuğ, Mehmet Eröz, Şener Eruygur, Mustafa Özbek, Sevgi Erenerol, Hurşit Tolon, Fuat Selvi, Hasan Iğsız ve Nusret Taşdeler de müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

– Tuncay Özkan

“Ergenekon Davası”nda tutuklu yargılanan CHP Milletvekili Mustafa Balbay, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile gazeteci Tuncay Özkan’ın yargılanma sürecinde olumsuz tutum ve davranış gösterdikleri gerekçesiyle cezalarında “iyi hal indirimi” yapılmadı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, gazeteci Tuncay Özkan’da ele geçirilen 3 adet el bombasına ilişkin açılan davada, el bombalarının patlayıcı maddesi boşaltılmış ve fünyesi kesilmiş olmasını dikkate alarak beraatine karar verdi.

Heyet, Özkan’ın “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçunu işlediğinin sabit olduğuna karar vererek, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Özkan, “devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme” suçundan 7 yıl 6 ay, “yasaklanan belgeleri temin etme suçundan” 2 yıl 8 ay, “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme” suçundan 4 yıl 6 ay, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefetten 1 yıl 6 ay olmak üzere, 16 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

– Osman Yıldırım

Sanık Osman Yıldırım’ı, “Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 3 yıl 9 ay ve “tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma” suçundan da 5 yıl 3 ay olmak üzere, toplam 9 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, “Danıştay saldırısı eylemi” ve Cumhuriyet Gazetesi’ne bombalı saldırı suçlarından ise, inandırıcı delil elde edilemediği ve suçların yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine hükmetti.

– Veli Küçük’e iki kez ağırlaştırılmış müebbet

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Veli Küçük’ün TCK’nın 312/1. maddesine göre cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” ile Danıştay saldırısında öldürülen Mustafa Yücel Özbilgin’e yönelik “kasten adam öldürme suçuna azmettirme” suçumdan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Heyet, Danıştay’a yapılan saldırıda yaralanan Mustafa Birden, Ahmet Çobanoğlu, Ayla Gönenç ve Ayfer Özdemir’e yönelik “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirmek” suçundan 20’şer yıl, “Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmayı azmettirmek” suçundan 5 yıl 3 ay, Cumhuriyet Gazetesi’ne farklı tarihlerde el bombalı saldırı eylemlerine yönelik “mala zarar vermek” suçundan 2 yıl, “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek” suçundan 3 yıl 9 ay, zincirleme şekilde “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçundan 1 yıl 4 ay ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet suçlarından 6 yıl 9 ay olmak üzere, toplam 98 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Heyet, Veli Küçük’e, yargılama sürecindeki olumsuz tutum ve davranışları nedeniyle ilgili cezalarda herhangi bir takdiri indirime yer vermedi.

– Mehmet Haberal

Mahkeme heyeti, CHP Milletvekili Mehmet Haberal hakkında 765 sayılı TCK’nın 147 maddesine göre “Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Haberal’ın bu eyleminin eksik teşebbüs aşamasında kaldığından cezasını 15 yıla düşüren heyet, sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışlarını da dikkate alarak, cezasını 12 yıl 6 aya indirdi.

– Başbuğ’a müebbet hapis

Mahkeme heyeti eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçunu işlediğinin sabit olduğuna karar vererek, sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Heyet, sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışlarını da dikkate alarak, cezasını müebbet hapis cezasına çevirdi.

– Balbay’a iyi halden indirim yok

Mahkeme heyeti, CHP Milletvekili Gazeteci Mustafa Ali Balbay hakkında, 765 sayılı TCK’nın 147. maddesine göre “Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Balbay’ın bu eyleminin eksik teşebbüs aşamasında kaldığından cezasını 16 yıla düşüren heyet, sanık Balbay’ı “kişisel verileri ele geçirmek” suçundan 7 yıl, “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme” suçundan 9 yıl, “yasakların bilgileri temin etmek” suçundan 2 yıl 8 ay olmak üzere, toplam 34 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Heyet, Balbay’ın yargılama sürecindeki olumsuz tutum ve davranışlarını göz önüne alarak cezasında indirim yapılmasına yer olmadığına hükmetti.

Mahkeme heyeti Danıştay Saldırısı Davası Dosyasının sanıkları İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu’nun 21 yıl 6’şar ay, Tekin Irşi’nin de 9 yıl 2 ay hapis cezalarına çarptırılmasına hükmetti.

– Sinan Aygün’ün parasına el konuldu

Ergenekon Davasında tutuksuz yargılanan ve 13 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan CHP Milletvekili Sinan Aygün’ün evindeki aramada bulunan 2 milyon 500 bin Avroya el konulmasına hükmedildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP Milletvekili Sinan Aygün hakkında 765 sayılı TCK’nın 147. maddesine göre “Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Sinan Aygün’ün bu eyleminin eksik teşebbüs aşamasında kaldığından cezasını 15 yıla düşüren heyet, sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışlarını da dikkate alarak, cezasını 12 yıl 6 aya indirdi.

Heyet, Sinan Aygün’ün “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek” suçundan da 1 yıl 15 gün hapis cezası olmak üzere toplam 13 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti ayrıca Sinan Aygün’ün evinde yapılan aramada, kasasında bulunan ve Ergenekon Silahlı Terör Örgütünün bir kısım eylem ile faaliyetlerinin finansmanı için bulundurduğu anlaşılan 2 milyon 500 Avroya da el konulmasına karar verdi.

Deniz Yıldırım, Mehmet Ali Çelebi, Hikmet Çiçek, Tuncer Kılınç

“Ergenekon Davası”nda, aralarında Teğmen Mehmet Ali Çelebi, gazeteciler Deniz Yıldırım, Hikmet Çiçek, Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın da bulunduğu sanıklara, 1 yıl 1 ay 1 günden başlayan çeşitli hapis cezaları verildi. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada özet olarak okunan kararda, Teğmen Mehmet Ali Çelebi, gazeteciler Deniz Yıldırım, Hikmet Çiçek, Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında, “Terör örgütü üyesi olmak”, “Kişisel verileri kaydetme”, “Ateşler Silahlar Kanunu’na muhalefet”, “Yasaklanan bilgileri temin etme” gibi suçlardan hüküm kuruldu.

Bu sanıklardan bazıları ve verilen cezalar şöyle:

Hayrettin Ertekin: “Terör örgütüne üye olmak” suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis, “Yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan 1 yıl 3 ay hapis, “2863 sayılı Kanun’a muhalefetten” 3 ay hapis ve 5 bin lira adli para cezası, “Kişisel verileri ele geçirme”suçundan 2 yıl, 2 ay, 20 gün hapis, “Suç üstlenme suçuna azmettirme” suçundan 10 ay hapis, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası

Gazeteci Hikmet Çiçek: “Terör örgütü üyesi olmak” suçundan 15 yıl hapis, “Yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan 3 yıl 9 ay hapis, “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 3 yıl hapis cezası

Hüseyin Vural Vural: “Terör örgütü üyesi olmak” suçundan 8 yıl 9 ay hapis, “Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme” suçundan 4 yıl 2 ay, “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 2 yıl 2 ay, 20 gün, “Yasaklanan bilgileri ele geçirme” suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası 

İlker Güven: “Yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan beraat, “Terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası

Kemal Şahin: “Terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay

Levent Temiz: “Terör örgütüne üye olmak” suçundan 8 yıl 9 ay, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan 1 yıl 3 ay ve bin 800 lira adli para cezası

Teğmen Mehmet Ali Çelebi: “Terör örgütüne üye olmak” suçundan 12 yıl hapis, “Kişisel verileri kaydetme ve ele geçirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası

Mehmet Demirtaş: “Terör örgütüne üye olmak” suçundan 12 yıl hapis, “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak” suçundan 10 yıl hapis cezası

Gazeteci Deniz Yıldırım: “Terör örgütü üyesi olmak” suçundan 10 yıl 6 ay hapis, “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme” suçundan 5 yıl hapis, “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 1 yıl 4 ay hapis cezası

Muhittin Erdal Şenel: “Yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan beraatine, “Terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası

Eski Yarbay Mustafa Dönmez: “Terör örgütü üyesi olmak” suçundan 12 yıl, “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma” suçundan 13 yıl 4 ay ile 166 bin 660 lira adli para cezası, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan 21 yıl hapis ve 180 bin lira adli para cezası ile “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün, “Yasaklanan belgeleri temin etme” suçundan 1 yıl hapis cezası

Münir Kemal Yavuz: “Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme” suçundan beraat, “Terör örgütü üyeliği” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası

Avukat Nusret Senem: “Terör örgütüne üye olmak” suçundan 13 yıl 6 ay hapis, “Yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan 3 yıl 9 ay hapis, “Kişisel bilgileri ele geçirme” suçundan 3 yıl hapis cezası

Oktay Yıldırım: “Terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıl hapis, “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma” suçundan 13 yıl 4 ay hapis ve 166 bin 660 lira adli para cezası, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan 12 ay ile 675 lira adli para cezası, “Tehdit” suçundan 4 yıl 6 ay hapis

Özkan Kurt: “Terör örgütü üyeliği” suçundan 7 yıl 6 ay hapis, “Tehdit” suçundan 6 yıl hapis cezası

Sami Hoştan: “Terör örgütü üyeliği” suçundan 7 yıl 6 ay, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan 2 yıl 6 ay ve 562 lira adli para cezası

Avukat Serdar Öztürk: “Terör örgütüne üye olmak” suçundan 12 yıl hapis, “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme” suçundan 7 yıl 6 ay hapis, “Yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan 3 yıl 9 ay hapis, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan 2 yıl 3 ay ve 5 bin 400 lira adli para cezası

Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, “Terör örgütü üyeliği suçundan 8 yıl 9 ay hapis, “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme” suçundan 3 yıl 4 ay hapis, “Yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası

Gazeteci Ufuk Akkaya: “Terör örgütü üyeliği” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası, “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası

Gazeteci Vedat Yenerer: “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan beraat, “Terör örgütü üyeliği” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası

Yüksel Dilsiz: “Terör örgütü üyeliği” suçundan 1 yıl 1 ay 15 gün hapis, “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası

Avukat Mustafa Levent Göktaş: “Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan davasının düşmesine, “Terör örgütü üyeliği” suçundan 10 yıl hapis, “Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek” suçundan 7 yıl 6 ay hapis, “Kişisel verileri ele geçirmek” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası

Adil Serdar Saçan, Ergün Poyraz, Arif Doğan

“Ergenekon Davası”nda yargılanan sanıklardan, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, yazar Ergün Poyraz, emekli Albay Arif Doğan’ın da aralarında bulunduğu sanıklara, “Terör örgütüne üye olmak” ile “Kişisel verileri kaydetme”, “Ateşli Silahlar Kanunu’na Muhalefet” gibi suçlardan çeşitli cezalar verildi. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada özet olarak okunan kararda, bazı sanıklar hakkında “Terör örgütüne üye olmak” ve çeşitli suçlardan hüküm kuruldu. “Ergenekon Silahlı Terör Örgütüne üye olmak” ve bazı suçlardan ceza alan 38 sanık hakkında şu suçlardan hüküm kuruldu: 

Abdülmüttalip Tonçer: “Örgüt (Ergenekon Silahlı Terör Örgütü) üyesi olmak” 6 yıl 3 ay ve “suç üstlenme” suçundan 10 ay hapis cezası 

Abdülvahit Özkaya: “Örgüt üyesi olmak” 6 yıl 3 ay hapis, “Kişisel verileri kaydetme” suçundan 10 ay hapis, “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası 

Adil Serdar Saçan: “Örgüt üyesi olmak” 10 yıl hapis, “Yasaklanan bilgileri açıklama” suçundan 4 yıl 5 ay hapis cezası 

Ahmet Cinali: “Örgüt üyesi olmak” 10 yıl 6 ay hapis, “Kişisel verileri kaydetme ve yayma” suçundan karar verilmesine yer olmadığına

Arif Doğan: “Örgüt üyesi olmak” 15 yıl hapis, Ateşli Silahlar Kanunu’nun 132. maddesi gereğince 21 yıl hapis ve 270 bin lira adli para cezası, “Yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan 3 yıl 9 ay hapis, “Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ticari amaçlı depolama” suçundan, 7 yıl 6 ay hapis ve 135 bin lira adli para cezası

Asım Demir: “Örgüt üyesi olmak” suçundan beraat, Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet suçundan 10 ay hapis cezası

Aydın Gergin: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis, Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet suçundan 1 yıl 3 ay hapis ve 600 lira adli para cezası

Aydın Yüksek: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6 ay hapis, “Resmi belgede sahtecilik” suçundan 3 yıl 9 ay hapis, 2863 sayılı Kanun’a muhalefet suçundan 3 ay 10 gün hapis, Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefetten 1 yıl 3 ay ve 562 lira adli para cezası 

Aykut Metin Şükre: “Silahlı terör örgütüne silah sağlama” suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası 

Ayşe Asuman Özdemir: “Örgüt üyesi olmak” 6 ay 3 ay hapis cezası, “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçundan beraat, “Kişisel verileri kaydetme” suçundan 1 yıl 15 gün

Barbaros Hayrettin Altıntaş: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 6 yıl 3 ay, “Kişisel verileri kaydetme” suçundan beraat

Bayram Demir: “Ergenekon silahlı terör örgütü adına suç işlemekten” 4 yıl 2 ay hapis, “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma suçuna azmettirmekten” 4 yıl 2 ay ve 8 bin 320 lira adli para cezası, “Genel güvenliği kasten tehlikeye sokma” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası 

Bedirhan Şinal: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6 ay, “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma” suçundan 6 yıl 8 ay ve 13 bin 320 lira adli para cezası, “Genel güvenliği kasten tehlikeye sokma” suçundan 1 yıl 6 ay, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan 3 yıl hapis ve bin 800 lira adli para cezası 

Boğaç Kaan Murathan: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 8 yıl 9 ay, “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmaya azmettirmek” suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün ve 138 bin 840 lira adli para cezası, “Genel güvenliği kasten tehlikeye sokma” suçundan 2 yıl 6 hapis cezası

Bora Ballı: “Terör örgütü adına suç işlemek” suçundan 4 yıl 2 ay, “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmaya azmettirmek” suçundan 4 yıl 2 ay hapis, 8 bin 320 lira adli para cezası, “Genel güvenliği kasten tehlikeye sokma” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası

Gazeteci Caner Taşpınar: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası, “Kişisel verileri kaydetme ve yayma” suçundan beraatine karar verildi.

Avukat Emcet Olcayto: “Örgüt üyesi olmak” 10 yıl 6 ay hapis, “Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan davasının düşmesine,  “Kişisel verileri kaydetme ve yayma” suçundan 2 yıl 8 ay 

Emin Caner Yiğit: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası

Erbay Çolakoğlu: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6 ay hapis, “Yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası

Ergün Poyraz: “Örgüt üyesi olmak” 12 yıl hapis, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet etmek” suçundan beraatine, “Devletin güvenliğine ilişkin bilgeleri temin etme” suçundan 6 yıl 8 ay hapis, “Yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan 2 yıl 8 ay hapis, “Yasaklanan bilgileri açıklama” suçundan 3 yıl hapis cezası, “Kişisel bilgileri kaydetme” suçundan 2 yıl 3 ay, “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 3 yıl hapis cezası

Erkan Ayyıldız: “Silahlı terör örgütüne silah sağlama” suçundan beraatine, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan 4 yıl 7 ay hapis ve 375 lira adli para cezası

Erkan Önsel: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 9 yıl hapis, “Kişisel verileri kaydetme ve yayma suçundan” beraatine

Erkut Ersoy: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 10 yıl, “Kişisel verileri kaydetme ve ele geçirme” suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası 

Erol Manisalı: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6 ay hapis, “Kişisel verileri verme veya ele geçirme” suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası 

Ersin Gönenci: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 6 yıl 3 ay, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan 2 yıl 1 ay hapis ve 2 bin 250 lira adli para cezası

Eski Savcı Ertaç Giray: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 8 yıl 9 ay, “2863 sayılı Kanun’a muhalefet” suçundan 5 ay hapis cezası, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan 2 yıl 6 ay ve 10 bin lira adli para cezası

Fahri Süslü: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6 ay, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan 15 ay hapis ve 9 bin lira adli para cezası 

Fatih Derdiyok: “Silahlı terör örgütüne yardım etmek” ve “Genel güvenliği kasten tehlikeye sokma” suçlarından beraatine, “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası ile 2 bin lira adli para cezası

Fatma Cengiz: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 10 yıl hapis cezası, “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası

Feridun Refik Nuhuoğlu: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası, “Kişisel verileri kaydetme” ve “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma” suçundan beraatine

Fikret Emek: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 10 yıl hapis, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan 8 yıl 9 ay hapis ile 562 lira adli para cezası, “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme” suçundan 8 yıl 4 ay hapis, “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası

Gazi Güder: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis, “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 1 yıl 15 gün

Gürbüz Çapan: “Örgüte bilerek veya isteyerek yardım etme” suçundan zaman aşımı nedeniyle davanın düşmesine, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan 1 yıl 3 ay cezası 

Habip Ümit Sayın: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 2 yıl 6 ay, “Kişisel verileri ele geçirme” suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası 

Halil Behiç Gürcan: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 8 yıl 9 ay hapis,  “Adil yargılamayı etkileme” suçundan beraat, “Yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan 1 yıl 4 ay hapis cezası

Kemal Gürüz: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 10 yıl hapis, “Kişisel verileri ele geçirmek” suçundan 10 ay hapis cezası, “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme” suçundan 3 yıl 1 ay hapis cezası

Hamza Demir: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 10 yıl 6 ay hapis, “Kişisel verileri kaydetme ve yayma” suçundan beraatine,

Hayati Özcan: “Örgüt üyesi olmak” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası, “Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri çalmak” suçundan beraatine, “Yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan 2 yıl, 2 ay, 20 gün hapis cezası.

Beraat eden 23 kişi ise şöyle;

Kararı okuyan Başkan Özese, yapılan yargılama kapsamında sanıklardan Adem Uzun, Ali Yiğit, Ayhan Çelik, Bahadır Berk, Bekir Çelik, Coşkun Çalık, Erdal İrten, Eren Mumcu, Fuat Ermiş, Garip İrfan Torun, Hakan Akdoğan, Halis Yavuz Işılar, İlhami Ümit Handan, Kenan Temur, Maruf Şinik, Muhterem Bağcı, Onur Özdemir, Önder Koç, Recep Taylan, Salih Kurter, Satılmış Balkaş, Süleyman Esen veTuncay Hacıbektaşoğlu’nun beraatine hükmedildiğini bildirdi.

Dava dosyası ayrılan ve hayatlarını kaybettikleri için davaları düşen kimi sanıklarla ilgili kararlala birlikte, diğer sanıkların da yaptıkları iddia edilen eylemler sonucu aldıkları hapis ve para cezalarının tek tek okunduğu duruşma, saat 15.30 sıralarında sona erdi. Mahkemenin yazılı kararı ise yaklaşık 8,5 saat sonra, gece saat 23.45’de avukatlara tebliğ edildi.

“Ergenekon Davası”nda yargılanan sanıklardan 91’i, “Ergenekon Terör Örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay ila 15 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

91 sanık hakkında “Ergenekon Silahlı Terör Örgütüne üye olmak” suçundan haklarında hüküm kuruldu

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada özet halinde okunan kararda, aralarında Erol Mütercimler, gazeteciler Merdan Yanardağ, Güler Kömürcü, Mehmet Bora Perinçek, Alaettin Sevim, Ferid İlsever, Eski Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, eski rektörler Rıza Ferit Bernay ve Mustafa Abbas Yurtkuran’ın da bulunduğu sanıklar, yalnızca örgüt üyeliği suçundan cezalandırıldı. 

TCK’nın 314/2. maddesi uyarınca, “Ergenekon Silahlı Terör Örgütüne üye olmak” suçundan haklarında hüküm kurulan 91 sanık şunlar: 

Emekli Tuğamiral Alaettin Sevim: 10 yıl hapis

Ali Kutlu: 6 yıl 3 ay

Ali Oktay Şahbaz: 6 yıl 3 ay

“Drej Ali” olarak tanınan Ali Yasak: 6 yıl 3 ay

Altunay Şahin: 6 yıl 3 ay

Atilla Aksu: 6 yıl 3 ay

Aydoğan Aksüngü: 6 yıl 3 ay

Ayhan Atabek: 6 yıl 3 ay

Bekir Öztürk: 12 yıl 

Birol Başaran: 8 yıl 9 ay

Bülent Baş: 6 yıl 3 ay 

Bülent Güngördü: 6 yıl 3 ay

Cem Şimşek: 6 yıl 3 ay 

Emekli Albay Cemal Gökçeoğlu: 7 yıl 6 ay 

Emekli Albay Cengiz Köylü: 6 yıl 3 ay 

Cihan Arık: 6 yıl 3 ay

Dorukan Yorulmaz: 6 yıl 3 ay

Emin Gürses: 12 yıl 

Emin Şirin: 7 yıl 6 ay 

Emre Baltacı: 6 yıl 3 ay 

Ercüment Ovalı: 6 yıl 3 ay 

Erol Mütercimler: 8 yıl 9 ay 

Erol Ölmez: 9 yıl 

Ertuğrul Orta: 6 yıl 3 ay 

Evrim Baykara: 6 yıl 3 ay 

Fahri Kepek: 6 yıl 3 ay 

Fatih Koca: 6 yıl 3 ay 

Fatma Sibel Gürcihan: 6 yıl 3 ay 

Gazeteci Ferid İlsever: 15 yıl 

Avukat Fuat Turgut: 7 yıl 6 ay 

Gazeteci Güler Kömürcü: 7 yıl 6 ay 

Hakan Arıkan: 7 yıl 6 ay 

Hakan Şanlı: 8 yıl 9 ay 

Hasan Hüseyin Uçar: 6 yıl 3 ay 

Hatice Bahtihar: 7 yıl 6 ay 

Hayri Bildik: 6 yıl 3 ay 

Eski Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu:  7 yıl 6 ay 

Emekli Albay Hulusi Gülbahar: 7 yıl 6 ay 

İbrahim Benli: 6 yıl 3 ay 

İhsan Göktaş: 6 yıl 3 ay 

İlhan Bulayır: 6 yıl 3 ay 

İlyas Gümrükçü: 6 yıl 3 ay   

İsmail Eksik: 8 yıl 1 ay 15 gün 

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin: 7 yıl 6 ay

İsmet Reçber: 6 yıl 3 ay 

Kahraman Şahin: 7 yıl 6 ay 

Kemalettin Balcı: 6 yıl 3 ay 

Mahmut Öztürk: 6 yıl 3 ay 

Mehmet Bora Perinçek: 6 yıl 3 ay 

Mehmet Bülent Sarıkahya: 7 yıl 6 ay 

Emekli Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu: 7 yıl 6 ay 

Mehmet Sabuncu: 7 yıl 6 ay 

Melih Yüksel: 6 yıl 3 ay 

Gazeteci Merdan Yanardağ: 10 yıl 6 ay 

Meryem Kurşun: 6 yıl 3 ay 

Mesut Özcan: 6 yıl 3 ay 

Muammer Karabulut: 11 yıl 3 ay 

Muhammet Sarıkahya: 6 yıl 3 ay 

Murat Ağırel: 6 yıl 3 ay 

Murat Çavdar: 6 yıl 3 ay 

Murat Eke: 6 yıl 3 ay 

Eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Abbas Yurtkuran: 10 yıl 

Oğuz Alpaslan Abdülkadir: 6 yıl 3 ay 

Oğuzhan Sarıoğlu: 6 yıl 3 ay 

Orhan Tunç: 6 yıl 3 ay 

Osman Gürbüz: 8 yıl 9 ay 

Özlem Usta: 6 yıl 3 ay 

Rafet Arslan: 6 yıl 3 ay 

Raif Görüm: 6 yıl 3 ay 

Rasim Görüm: 6 yıl 3 ay 

Recai Alkan: 6 yıl 3 ay 

Eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ferit Bernay: 10 yıl 

Emekli Albay Sedat Özüer: 7 yıl 6 ay 

Sedat Peker: 10 yıl 

Selim Akkurt: 10 yıl 6 ay 

Selim Utku Gümrükçü: 6 yıl 3 ay 

Semih Tufan Günaltay: 12 yıl 

Taner Ünal: 8 yıl 9 ay 

Tanju Güvendiren: 6 yıl 3 ay 

Tuğrul Demre: 6 yıl 3 ay 

Turan Özlü: 9 yıl 

Ümit Oğuztan: 8 yıl 9 ay 

Vatan Bölükbaşoğlu: 6 yıl 3 ay 

Yaşar Oğuz Şahin: 6 yıl 3 ay 

Yaşar Tozkoparan: 6 yıl 3 ay 

Yusuf Beşirik: 6 yıl 3 ay 

Yusuf Erikel: 8 yıl 4 ay 

Yusuf Görüm: 6 yıl 3 ay 

Zeki Yurdakul Çağman: 6 yıl 3 ay 

Zerrar Atik: 6 yıl 3 ay 

Emekli Albay Ziya Ülker Göktaş: 7 yıl 6 ay

– Terör örgütüne yardım

“Ergenekon Silahlı Terör Örgütüne yardım etmek” suçundan Ferda Paksüt 2 yıl 6 ay, Hüseyin Nazlıkul 2 yıl 1 ay, Murat Uslukılıç 2 yıl 1 ay, Orhan Güçlü 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

AA