HSYK’dan 5 savcı için inceleme kararı

Hukuk
Hakimler ve Savcılar Yüksel Kurulu (HSYK) İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile ilgili soruşturmayı başlatan Savcı Muammer Akka...
EMOJİLE

Hakimler ve Savcılar Yüksel Kurulu (HSYK) İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile ilgili soruşturmayı başlatan Savcı Muammer Akkaş’ın da aralarında bulunduğu 5 savcı ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında inceleme kararı aldı. Habertürk’te yer alan iddiaya göre, Çolakkadı’nın soruşturmaya müdahale ettiği iddiası, Akkaş’ın Başsavcı’ya haber vermeden soruşturma yürütmesi ve Savcı Öz’ün de iş takibi yaptığı iddiaları incelenecek. 

İstanbul Emniyet Müdürü Altınok’un da gözaltı emrini yerine getirmediği iddiaları incelenecek. 

Bu isimler için HSYK tarafından görevlendirilen müfettişler incelemelerini yapacak. Müfettişlerin raporu HSYK 2. Dairesi’nde değerlendirilecek ve karar verilecek.

ALTINOK’DAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’a Beylikdüzü’nde katıldığı programdan ayrılırken HSYK’nın inceleme kararı soruldu. Altınok, “Her şey de hayır vardır. Bilgim yok” yanıtını verdi.