İngiltere’de yayınlanan Times gazetesinin haberine göre, Türkiye’nin Batı’yla olan ilişkileri ve Doğu mirası arasındaki çekişme, ülkenin dört bir yanında oturma odalarında ‘Aşk-ı Memnu’ ve ‘Kurtlar Vadisi: Pusu’ arasındaki çekişmeyle paralel gidiyor.
Ankara’nın, BM Güvenlik Konseyi’nde İran’a yönelik yeni yaptırımları engellemeye çalışarak ABD’yi terslemesinden bir kaç saat sonra, Türk izleyiciler Türkiye’nin geleceğine yönelik en son mücadeleye tanık oldu: Dizilerin Savaşı.
Bir yanda Kanal D’de yayınlanan, siyasete bulaşmayan ve zengin bir İstanbul ailesi etrafında kurgulanan, aynı adlı romandan uyarlanan ‘Aşk-ı Memnu’; diğer yanda Star TV’de yayınlanan, haysiyet ve ahlak peşinde koşan milliyetçi, Türkleri İslam dünyasının lideri olarak gören eski bir gizli ajanın önderlik ettiği ‘Kurtlar Vadisi: Pusu’…
BİZ MÜSLÜMAN ÜLKEYİZ!
26 yaşındaki gümrük memuru Şerif ‘Türkiye ahlaki çöküşte ve bunun asıl nedenlerinden biri ‘Aşk-ı Memnu’ gibi diziler. Biz Müslüman bir ülkeyiz. Yarı çıplak, içki içen, eşini aldatan kadınları gösteriyorlar, bunun engellenmesi gerek’ diyor.
PERŞEMBE FAZLA ÖDEV VERİRSENİZ, BOYKOT EDERİZ
Özellikle düşük eğitimli genç erkekler arasında rağbet gören ‘Kurtlar Vadisi: Pusu’ya karşılık ‘Aşk-ı Memnu’ laik, Batılı, orta sınıf ailelere hitap ediyor. Yıllık ücreti yaklaşık 30 bin TL olan Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinden Pınar, ‘Sınıfımdaki herkes ‘Aşk-ı Memnu’yu izliyor, perşembe günleri fazla ödev verilirse öğretmenleri boykot etmekle tehdit ediyoruz’ diye konuştu.
TV ULUSAL BİLİNCİ ETKİLİYOR
‘Kurtlar Vadisi: Pusu’ yapımcıları, İsrail saldırısının intikamının alınacağı bir bölüm üzerinde çalışmaya başladı. TV’nin ulusal bilinci etkilediğinin bir kanıtı olarak, TRT’nin bir dönem yayınladığı, Gazze’deki Filistinlileri konu eden ve İsraillileri bebek katili olarak gösterdiği için yayından kaldırılan ‘Ayrılık’ gösterildi. Habere göre her iki dizi de Türk toplumundaki dış siyasetin eksen kayması tartışmalarını yansıtıyor.