Sokak şiddetine imaj üretme telaşı

Medya
Yedinci gününe ulaşan ve giderek terör örgütlerinin denetimine giren sokak gösterileri medyada da yeni yaklaşımları gündeme getirdi. İki gruba ayrılan gösteriler ağırlıklı olarak yasadışı aşırı sol ör...
EMOJİLE

Yedinci gününe ulaşan ve giderek terör örgütlerinin denetimine giren sokak gösterileri medyada da yeni yaklaşımları gündeme getirdi. İki gruba ayrılan gösteriler ağırlıklı olarak yasadışı aşırı sol örgütlerin denetimine geçti. Bu gelişmeler sonrasında kamuoyundaki desteğin azalmaya başlaması üzerine özellikle Doğan Medyası yayınlarında ‘eylemcilerin amacı sadece yaşam tarzına müdahaleye itiraz’ yazıları yayınlanmaya başladı. Hemen hemen bütün yazarlar aynı konuyu işlerken sokaktaki görüntüler bu iddiayı geçersiz kılıyor.

 

Göstericilerin ve eylemcilerin ağırlıklı olarak başörtülülere tepki göstermeleri ve Kürt sorununda çözüm karşıtlığında birleşmeleri gerçeğin farklı olduğunu gösteriyor. Eylemcilerin başkalarının yaşam tarzı konusunda Cumhuriyet mitinglerinde olduğu gibi ağır ihlaller yaptıkları gözleniyor.

 

Gösterileri sosyal medyada, ekranlarda ve gazetelerinde sınırsız ve provokasyona varan bir bir şekilde destekleyen medyanın tansiyonu canlı tutmak için şimdi imaj çalışmasına girmesi dikkat çekiyor.

 

Star