Türk Bilim Adamından Cepte Çığır Açacak Buluş

Cep Telefonu
Türk profesör Oğuzhan Özcan, cep telefonlarında çığır açacak bir buluşa imza attı. Özcan’ın çalışması, büyüteç yardımıyla telefonlardaki 2 boyutlu hayalet görüntülerin bile hareketlenmesini sağl...
EMOJİLE

Türk profesör Oğuzhan Özcan, cep telefonlarında çığır açacak bir buluşa imza attı. Özcan’ın çalışması, büyüteç yardımıyla telefonlardaki 2 boyutlu hayalet görüntülerin bile hareketlenmesini sağlıyor

Özcan’ın iletişim teknolojileri devi İsveç’te büyük yankı bulan çalışması, cep telefonları aracılığıyla 2 boyutlu "hayalet görüntülerin’ görüntülenmesi ve mekanla ilişkilendirilerek bu görüntülerin hareketlendirilmesine imkân sağlıyor.

Prof. Dr. Özcan, küçük bilgisayarların cep telefonlarına adaptasyonuyla cep telefonlarıyla her türlü bilgi, iletişim ve medya uygulamalarının yapılabilir hale geldiğini ifade etti.

Özcan, "Cep telefonu içindeki bilgisayar yazılımı ve 2 boyutlu görselleri barındıran üç boyutlu bilgisayar modeli, bulunan mekanla çakıştırılıyor ve kullanıcı cep telefonunu hareket ettirdiği zaman mekan içindeki iki boyutlu imgeleri hayalet görüntüler olarak görmeye başlıyor.

Cep telefonu, çakıştığı iki boyutlu görseller cep telefonu penceresinden bakarak o hayalet görüntülerin bir parçasını görebiliyor.’ dedi.

Teknolojinin ilk prototipi, bu yılın sonunda İsveç’teki ünlü Vastmanlandas Müzesi’nde dünyaya tanıtılacak.

AA