Nokia, Symbian’dan Vazgeçmiyor!

Cep Telefonu
Akıllı telefon dünyasının bugünkü hale gelmesinde en büyük pay sahiplerinden biri de hiç şüphesiz Symbian’dır. Her ne kadar Symbian en çok kullanılan mobil işletim sistemi olmak konusundaki unva...
EMOJİLE

Akıllı telefon dünyasının bugünkü hale gelmesinde en büyük pay sahiplerinden biri de hiç şüphesiz Symbian’dır. Her ne kadar Symbian en çok kullanılan mobil işletim sistemi olmak konusundaki unvanını Android’e kaptırmış olsa da halen tutkulu takipçileri var. Önümüzdeki yıl için tahminlere baktığımızda 150 Milyon Symbian’lı cihazın satılacağı öngörülüyor.

Nokia, Microsoft ile yaptığı tarihi anlaşma neticesinde Windows Phone 7’ye geçeceğini duyurmuştu. Ancak bu geçiş sürecinde, Symbian’dan bir anda vazgeçilmeyeceği yönünde açıklamalar gelmişti Nokia cephesinden.

Symbian sevenleri mutlu edecek bir haber de Forum Nokia’dan geldi. Nokia geliştirici ekibinin önde gelen isimlerinden Purnima Kochikar, Forum Nokia’ya gönderdiği bir mektupta, Nokia’nın Symbian geliştiricilerini en az 2 yıl daha destekleyeceğini ve Symbian’lı cihazlara desteğin kesilmeyeceğini ilan ediyor.

Yayınlanan yazıda Nokia’nın donanımsal olarak güçlü, 1 GHz’in üzerinde işlemciye sahip birkaç modeli de 2011 ve 2012 içersinde duyurmuş olacağı bilgisi de verilmiş. Ayrıca Symbian’ın yazılımsal ve görsel açıdan gelişimini sürdüreceği de gelen bilgiler arasında.

Finlandiya’lı üreticinin bu kararı almasındaki en önemli gerekçe ise Symbian’ın halen talep gören bir işletim sistemi olması gösteriliyor. Firmanın akıllı telefon pazarında Symbian’ın lider olduğu ülkeler olan Çin, Hindistan, Rusya ve Türkiye’de, Windows Phone 7’nin yanı sıra Symbian’a da yer vereceği belirtilmiş.

Shiftdelete.Net