BlackBerry’den 5 Yeni Model

Cep Telefonu
3 adet Torch ve iki Bold’dan oluşan modeller, hızlı işlemcileri ve dokunmatik ekranlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca yeni BB OS 7 işletim sistemi ilk kez bu cihazlarda kullanıcılarla buluşacak. Dah...
EMOJİLE

3 adet Torch ve iki Bold’dan oluşan modeller, hızlı işlemcileri ve dokunmatik ekranlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca yeni BB OS 7 işletim sistemi ilk kez bu cihazlarda kullanıcılarla buluşacak.

Daha önce birkaç kez internete düşen cihazların hepsinde 1.2 GHz hızında bir işlemciye yer verilmiş. Bunun yanında 768 MB RAM, dokunmatik ekran ve BB OS 7 de tüm modellerde standart.

BlackBerry Torch 9850/9860

İlk başta bu modelin Torch serisinin devamı olacağını düşünmüştük. Ancak görünüşe göre Storm serisinin devamı olarak tasarlanmış. 3.7 inç büyüklüğünde bir BlackBerry modelinde kullanılan en büyük ekran olma özelliğine sahip. Büyük ekran sayesinde bu model daha fazla multimedya isteyen kullanıcılar için geliştirilmiş. Torch 9850/9860 arasındaki fark ise 9860 modelinin 4G destekli olması.

Bold serisinin yeni üyeleri ise büyük yeniliklere sahip. Tasarım olarak çok fazla değişim yaşanmasa da alüminyum çerçeve cihaza daha kaliteli bir görünüm kazandırmış. İki modelde de dokunmatik ekran ve Qwerty klavye bir arada sunuluyor. RIM bu sayede pazarda yükselişte olan dokunmatik-qwerty telefonlara Bold ile iddialı bir giriş yapmak istiyor.

Şu ana kadar üretilmiş en ince BlackBerry modeli olan Bold, yine de 10.5mm kalınlığıyla iPhone 4 ve Galaxy S2 gibi modellerden daha kalın. Yeni Bold’un bünyesinde barındırdığı ilklerden biri de NFC desteğine sahip ilk BlackBerry modeli olması.

Bold 9900 ve 9930 arasında fark da yine 4G desteğinden ibaret.

BlackBerry Torch 9810

Torch’un devam modeli olan 9810, tasarım açısından değişmemiş. Ancak 1.2 GHz’lik hızı artmış ve 4G desteğine kavuşmuş.

BB OS 7

Yeni BlackBerry 7 işletim sistemi, performans odaklı olarak geliştirilmiş. RIM’in açıklamasına göre bu işletim sistemi BB OS 6’dan %40, BB OS 5’ten ise %100 oranında daha hızlı. Ayrıca bu işletim sistemiyle birlikte HD video kayıt ve 24 bit yüksek çözünürlüğü de sunuluyor.

Mynet