Dünyanın en ince cep telefonu

Cep Telefonu
Çin taklit ürün yapa yapa kendi modellerini geliştirmeye başardı. İş gücünün ucuz olması sebebiyle dünya’nın en iyi telefonlarının fabrikalarının burada olduğu Çin, başlarda kopya modellerle adı...
EMOJİLE

Çin taklit ürün yapa yapa kendi modellerini geliştirmeye başardı. İş gücünün ucuz olması sebebiyle dünya’nın en iyi telefonlarının fabrikalarının burada olduğu Çin, başlarda kopya modellerle adını duyurmuştu. Zamanla dev şirketlerden edindiği bilgilerle kendi sistemini geliştiren Çin, bugün Oppo adlı telefon markasıyla adından söz ettiriyor.

Dünyanın en ince telefonu olan Oppo’nun Finder modeli 6,65 mm inceliğinde.

Daha önceki en ince telefon modeli de yine bir Çinli üreticiye aitti. Huawei adlı markanın Ascend P1 S modeli, 6.68mm inceliğinde.

Telefon ince olmasının yanında başka özellikler de barındırıyor. 1,5 GHz’lik çift çekirdekli işlemcisi olan telefonda 1GB bellek, 16GB hafıza, 4,3 inçlik AMOLED Plus ekran bulunuyor. 8 Megapiksellik arka kamerası 1080 video çekebilirken öndeki kamera ise 1,3 mp ve 720 p video çekebiliyor.

6 Haziran’da piyasaya çıkacak telefon 632 dolardan satılacak. Türkiye ve Avrupa pazarına ise ne zaman geleceği ise henüz belirsiz.

Uzmanabi