PTTCell geliyor!..

Cep Telefonu
Türkiye’nin 4 bin 507 noktasına anlık telefon hizmeti verir hale gelen PTT,  yeni hizmeti PTTcell ile Türkiye’nin kırsal kesimi kapsama alanına alacak. PTTcell’in, mobil şebeke ...
EMOJİLE

Türkiye’nin 4 bin 507 noktasına anlık telefon hizmeti verir hale gelen PTT,  yeni hizmeti PTTcell ile Türkiye’nin kırsal kesimi kapsama alanına alacak. PTTcell’in, mobil şebeke ve teknik alt yapısını ise Avea sağlayacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "1995’te PTT’nin ‘T’si gidince üzülenler olmuştu. Şimdi bu ‘T’ muhteşem bir şekilde geri geliyor" diye konuştu. PTT’nin yeni hizmeti PTTcell’in tanıtım toplantısında konuşan Yıldırı, vatandaşların PTTcell’i alacaklarını ve yükledikleri kadar konuşacaklarını söyledi.

TARİFELERİ NASIL OLACAK?
Yıldırım, PTTcell’in 5 dakikasının 30 kuruş ve 3 bin dakika da bedava konuşma fırsatı sağladığını söyledi. Anadolu’da insanların konuşmayı sevmediğini dile getiren Yıldırım, ”2 dakika 10 kuruş, tarifesi yaparsanız telefonu bir muhabbet etme aracı değilde, köyde, tarlada, dağda, bayırda işi gücü olan vatandaşa da hizmet yapmış olursunuz. 5 dakika 30 kuruş devam etsin. Ama bir de 2 dakika 10 kuruş, olursa bu iş tadından yenmez. Benimki sadece fikir. Ama hesabını yapın” diye konuştu.

PTT KANUNU HAZIR
Göreve geldiğinde PTT’nin 7 kalem hizmeti olduğunu bugün ise hizmet kaleminin 255’e yükseldiğini kaydeden Yıldırım, ”Bu durumun PTT çalışanlarının yükünü arttırdı. Ama insanlar çalışmaktan şikayet etmez. İnsanlara en büyük zulüm onları tatmin edecek iş olmamasıdır. O bakımdan PTT işin artmasından şikayet etmiyor. Bunun karşılığını tam anlamıyla veremiyoruz. Daha iyi şartlarda, daha fazla parasal imkanlar sağlamamız lazım. Bunun için de PTT Kanunu hazır. Onu çıkarttığımızda PTT birçok kararını kendisi vermeye başlayacak” dedi.

HGS’YE ERTELEME YOK
Yıldırım, Hızlı Geçiş Sistemi’nde (HGS) erteleme olmayacağını, bu ay sonunda Kartlı Geçiş Sistemi’nin (KGS) kalkacağını söyledi. KGS kartı sahiplerine çağrıda bulunan Yıldırım, KGS gişelerinin kalkacağını, mutlaka HGS ya da OGS’ye geçilmesi gerektiğini, kartlarında bulunan kontörlerin 1 yıl içinde HGS etiketlerine aktarılabileceğini belirtti.

ÜCRETİ ANINDA ÖDEDİ
Toplantının ardından PTTcell’in takılı olduğu cep telefonun hediye edilmesi üzerine Bakan Yıldırım, hat ücreti olan 20 lirayı PTT Genel Müdürü Tural’a verdi. PTTcell merkezinden, ”Hoş geldin” araması yapan müşteri temsilcisi ile konuşan Yıldırım, ”Bu konuşmalar, bizim kontörden mi gidiyor, sizin kontörden mi düşüyor?” diye sordu. Müşteri temsilcisinin ”Bizim kontörden düşüyor” demesi üzerine Yıldırım, ”O zaman devam et” dedi.

‘GERİSİNİ SEN ANLA’
Yıldırım, 2 dakikalık konuşmanın 30 kuruş olduğunu belirten müşteri temsilcisine, ”Burada sizin bilmediğiniz bir mevzu var. Madem ki ilk müşteriyiz, bizim de vatandaşa bir hayrımız dokunsun. Türkiye dinliyor, 2 dakika 10 kuruş, bunu da ilave edebilirsiniz. 5 dakika 30 kuruş, 3 bin dakika bedava. Gerisini sen anla. Tamam, işi bağladık” diye konuştu.

‘BIRAK BUNU YEMEZLER’
Toplantıda konuşan PTT Genel Müdürü Osman Tural, Avea ile PTT’nin PTTcell’den ne kazandığı ile ilgili şunları söyledi: "İkimizde kazanmıyoruz vatandaşa kazandırıyoruz." Bu yorum üzerine Yıldırım, ”Bırak bunu yemezler, hayır işini vakıflar yapar, ikinizde ticarethanesiniz. Mutlaka bir şey olacaktır, az da olsa damlayacaktır. Ama vatandaş kazanacaktır, ben onu görüyorum” diye konuştu.

Her zaman söylediklerini hayata geçirdiklerini dile getiren PTT Genel Müdürü Osman Tural ”Biz söylediklerimizi de yapıyoruz. Bunun kanıtı bundan evvelki söylediklerimiz. Bizim arkadaşlar da bu 5 milyon hedefini almış oldu. Gece yok gündüz yok, çalışmaya devam. 5 milyon PTTcell kullanıcısıyla piyasanın önemli aktörlerinden bir tanesi haline geleceğiz. Yalnızca PTTcell’i konuşma aracı olarak da düşünmemek lazım. Bunu diğer hizmet alanlarımızla destekleyerek vatandaş açısından kullanımlı hale getirmemiz mümkün” diye konuştu.

TEKNİK ALT YAPI AVEA’DAN
Avea CEO’su Erkan Akdemir ise 173 yıllık tarihi ile Türkiye’nin en köklü kurumlarından bir olan PTT’nin, PTTcell markasıyla mobil iletişim sektörüne giriş yaptığını belirterek, PTT’nin telefonu simgeleyen ”T”sinin mobil olarak geri döndüğünü söyledi.

İlk aşamada faturasız tarife ile 200 PTT merkezinde satışa sunulacak olan PTTcell’in, Mart ayı sonunda tüm PTT merkezlerinde satılmasının hedeflendiğini ifade eden Akdemir, ”PTT’nin telefonu simgeleyen T’sini mobil olarak geri döndüren PTTcell’in, mobil şebeke ve teknik alt yapısı ise Avea tarafından oluşturuluyor” dedi.

AA