Samsung Galaxy S4 Mini mi, HTC One Mini mi?

Cep Telefonu
Bir taraf ta Samsung’un gözdesi diğer yanda ise HTC’nin amniral gemisi olarak tanıttığı One modelin mini versiyonu var ve arasındaki farklar nelerdir? İşte karşınızda HTC One Mini vs Samsu...
EMOJİLE

Bir taraf ta Samsung’un gözdesi diğer yanda ise HTC’nin amniral gemisi olarak tanıttığı One modelin mini versiyonu var ve arasındaki farklar nelerdir?

İşte karşınızda HTC One Mini vs Samsung Galaxy S4 Mini.

Tasarım

İkisi de büyük abilerinin tasarım çizgilerini kullanıyor. HTC One Mini 122 gram ağırlığında ve 132 x 63.2 x 9.25 mm boyutlarına sahip. Samsung Galaxy S4 Mini 107 gram ağırlığında 124.6 x 61.3 x 8.94 mm boyutlarına sahip. Görünüşlerine bakacak olursak HTC sahip olduğu aliminyum gövde ve çekici hatları ile daha S4′ün plastik gövdesine göre daha çarpıcı ve seçilebilir duruyor.

Teknik Özellik

HTC One mini çift çekirdekli 1.4GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemci ile gelirken Samsung aynı işlemciye sahip fakat 1.7GHz saat hızında çalışıyor. HTC 1GB RAM ile gelirken Samsung 1.5 GB RAM ile uygulamaları biraz daha hızlı çalıştırabiliyor. Galaxy S4 Mini’nin 1900mAh bataryasına karşı One Mini 1800mAh batarya ile geliyor olacak.

Samsung S4 Mini performans ve donanım olarak HTC One Mini‘nin biraz önünde yer alıyor. Hız, pil ömrü ve güç anlamında çok büyük farklar olmasa da S4 bir adım önde.

Ekran

İki cihaz da 4.3 inç ekran ile gelirken HTC’nin ekranı 1280 x 720 çözünürlüğünde ve 341ppi piksel yoğunluğuna sahip. Samsung 960 x 540 çözünürlüğünde 256ppi piksel yoğunluğu ile geliyor. One Mini’ye göre daha düşük özelliklere sahip ekranı ile Galaxy burada biraz geri kalıyor. Görüntü ve netlik anlamında HTC bu sefer S4 Mini’yi arkasına alıyor ve kullanıcıya daha iyi bir görüntü kalitesi vaad ediyor.

İşletim Sistemi

Android 4.2.2 işletim sistemi ile gelen iki telefon kendi arayüzlerini kullanıyorlar. HTC Sense 5 ile çok sevilen arayüzünü One Mini’ye getiriyor. Oldukça şık olan bu arayüze karşı Samsung ise TouchWiz arayüzü ile bir çok özelliği telefonuna getiriyor.

Kamera

Samsung’un geleneksel 8-megapiksel kamerasına karşı HTC 4 ultrapiksel kamera ile geliyor. HTC One’da ki görüntü sabitleme teknolojisini mini modelinde görmesek de kamera oldukça kaliteli sonuç veriyor. S4 Mini 1.9 Megapiksel ön kameraya sahipken HTC 1.6 Megapiksel ile geliyor. Her iki modelinde kameraları tatminkar derecede görünüyor. Net çekim ve kaliteli çekim olanakları sunan kameraları arasında pek bir fark göremedik.

Sonuç olarak iki telefonda oldukça kaliteli özellikler ile gelirken Samsung teknik olarak daha güçlü seçeneklere sahip fakat HTC daha kaliteli bir ekran görüntüsü ve tasarım ile geliyor olacak. İki ürün de orta segmenti oldukça iyi bir şekilde temsil ediyor. Seçim sizin tasarım ve görüntü kalitesi mi yoksa performans mı?

Star