iPhone 6 farklı bir tasarımla geliyor

Cep Telefonu
İlk olarak 2007 yılında Steve Jobs’un elinde gördüğümüz ve o dönem için tamamen yeni bir deneyim olan iPhone’lar tasarımları ile giderek kendi sınırlarını -Apple’ın geleneksel çerçev...
EMOJİLE

İlk olarak 2007 yılında Steve Jobs’un elinde gördüğümüz ve o dönem için tamamen yeni bir deneyim olan iPhone’lar tasarımları ile giderek kendi sınırlarını -Apple’ın geleneksel çerçevelerinin dışına çıkıyorlar- iPhone 6’da, iPhone modellerinin üst kısmıda bulunan ‘power’ tuşunun yer almayacağı yönündeki güçlü iddialar bunun somut bir göstergesi. Apple kapatma/açma ve ekran kilitleme işlemi için bir fiziksel tuş kullanmak istemiyor. Bunu dokunmatik ekran üzerinden gerçekleştirmek istiyor. 

Uzmanabi.com’da yer alan habere göre, iPhone 4 ve 4s ile birlikte cihazın uzunluğu ve inceliğinde değişimler yapan Apple, iPhone 5, iPhone 5s/5c ile birlikte uzun ve ince yapılı bir model tasarlamayı tercih etti. 

Gelen iddialar arasında iPhone 6’nın dış görünüşünün oldukça farklı bir tasarıma sahip olacağı bilgisi yer alıyor. 

Akıllı telefon pazarında Apple’ın iOS işletim sistemi karşısında, ürettiği Android işletim sistemli telefonlar ile en büyük rakibi olan Samsung ile başlayan geniş ekranlı akıllı  telefonlar, diğer akıllı telefon üreticileri tarafından da tercih ediyor. Akıllı telefonlarında pek çok işlem yapan kullanıcılar da aslında  geniş ekranlı telefonları tercih ediyor. 

Ergonomik tasarımı yüzünden geniş ekranlı telefon üretmekten feragat eden Apple ise bu defa köşeye sıkışmış olmaslı. İddilaara göre Apple tıpkı 2013’te olduğu gibi iki farklı iPhone üretecek ancak bunlar arasındaki fark plastik kasa ve metal kasa değil ekran inç’lerinin farklılığı olacak. 

İlk iPhone 6’nın ekran boyutu 4.7 inç olacak diğer iPhone 6 ise 5.5 inç -dev- ekrana sahip olacak. Cihazlar incelik bakımından bir farklılık göstermeyecek olup, yan profilden kalınlığı 6 mm olacak. (iPhone 5s 7.6 mm) 

iPhone 5s ile aynı kamera teknolojisi kullanılacak anacak OIS kamera teknolojisi ile -ilk olarak LG G2’de kullanılmıştı- daha kaliteli fotoğraflar çekilebilecek. 

Ayrıca selefi iPhone 5s’te kullanılan A7 işlemcinin yerine A8 işlemci kullanılacak.