Akıllı telefonların ekranları artık kırılmayacak

Cep Telefonu
Akıllı telefon ve tablet ekranları her ne kadar her yıl geliştirilerek sağlamlaştırılsa da, herhangi bir düşme ile telefon ekranının parçalanmasına engel olamıyorlar. Ancak çok yakında Akron Üniversit...
EMOJİLE

Akıllı telefon ve tablet ekranları her ne kadar her yıl geliştirilerek sağlamlaştırılsa da, herhangi bir düşme ile telefon ekranının parçalanmasına engel olamıyorlar. Ancak çok yakında Akron Üniversitesi bilim adamları, yeni geliştirdikleri ekran filmi ile bu tür cihazların ekranlarının tamamen kırılmasını engelleyebilecekler.

Teknolojioku.com’un haberine göre bir polimer yüzeyi üzerinde elektrot şeffaf bir tabaka kullanılması, yüzeyi daha sert ve daha esnek hale getiriyor. Mevcut akıllı ekranlarda ise daha kırılgan bir malzeme olan indiyum kalay oksit gibi bir kaplama kullanılıyor. Buna ek olarak, ITO da paramparça olma olasılığı daha yüksektir ve malzemenin fiyatını artırıyor.

Daha da önemlisi bu teknoloji daha ucuza mal edilebilecek. Film, 1000 kez bükülmüş edildiği testlerden sonra şeklini ve işlevini koruyor. Eğer bu teknoloji piyasaya sürülürse hem uygun fiyatı hem de ekranı kırılmaz yapma özelliği ile oldukça ilgi görecektir.