Apple o hatayı kabullendi, güncelleme yolda

Cep Telefonu
Birkaç gün önce Apple’ın iOS cihazlarına Messages aracılığıyla gönderilen özel bir mesajın uygulamada ciddi sorunlara yol açtığı ve cihaz kilit ekranında iken mesaj geldiğinde akıllı telefonun ku...
EMOJİLE

Birkaç gün önce Apple’ın iOS cihazlarına Messages aracılığıyla gönderilen özel bir mesajın uygulamada ciddi sorunlara yol açtığı ve cihaz kilit ekranında iken mesaj geldiğinde akıllı telefonun kullanıcı onayı olmadan kendini yeniden başlattığı ortaya çıkmıştı. Haberimizde hata ile ilgili Apple’dan bir açıklama yapılmasını beklediğimizi ifade etmiştik. Firmadan beklenen açıklama geldi.

Duruma bakılırsa firma iMessage sorununun farkında ve yazılım güncellemesi aracılığıyla sorunun kısa süre içerisinde çözüleceği belirtiliyor. Duyuru destek sayfasında yayınlandı.

Sorun nedeniyle Messages uygulamasını kullanamayanların öncelikle Siri’den okunmayan mesajları okumasını rica etmesi, bu kişisel asistan aracılığıyla sıkıntı yaratan mesaja yanıt oluşturması (cevap oluşturduktan sonra Messages uygulaması tekrar açılabiliyor) ve daha sonra uygulamayı çalıştırıp bu mesajı ortadan kaldırması gerekiyor.(akıllıtelefon.com)