Samsung Galaxy S7 ve LG G5 karşılaştırması

Cep Telefonu
İki büyük telefon firması yeni amiral gemilerini geçtiğimiz günlerde tanıttı ve global pazarda satışa sundu. İki telefonda kendi ayarında oldukça farklı ve göz alıcı özelliklere sahip olsa da araların...
EMOJİLE

İki büyük telefon firması yeni amiral gemilerini geçtiğimiz günlerde tanıttı ve global pazarda satışa sundu. İki telefonda kendi ayarında oldukça farklı ve göz alıcı özelliklere sahip olsa da aralarında bazı tekniksel farklar bulunuyor.

Samsung Firmasının yeni Amiral gemisi Galaxy S7 ve LG firmasının amiral gemisi sınıfı telefonu olan LG G5 oldukça iddialı özellikleriyle teknoloji severleri büyüledi diyebiliriz.

İki telefonunda kendine has ilginç özellikleri olsa da bütünleştikleri tasarım konusu oldukça iddialı. LG’nin yeni meta kasası ve Samsung’un şık tasarımı tüm akıllı telefonları Yakışıklılık konusunda geri bırakıyor denebilir.

Genel Özellikleri Birbirine Çok Yakın

İki cihazı da yan yana koyup genel itibari ile incelediğimizde ağırlık olsun ya da incelik olsun aralarında gerçekten çok az bir fark bulunuyor.

Samsung Galaxy S7 sadece 152 gram bir ağırlığa sahipken, 159 Gramla LG G5’i geride bırakmayı başarıyor. Genişlik olarak Galaxy S7 69,6 mm iken LG G5 ise 73,9 mm ile iki sıfır Samsungun gerisine düşüyor diyebiliriz. Çünkü bu oran ekran kasa oranını oldukça fazla etkiliyor.

Kalınlık konusunda ise LG öne geçmiş gibi duruyor. Başarılı tasarımı sayesinde sadece 7,7 mm lik bir inceliğe sahipken Galaxy S7 ise 7,9 mm lik bir oranla LG’nin gerisinde kalmakta.

Teknik Farkları

Bilidniği gibi akıllı telefonlarda pil gerçekten öenmli bir konu. Bu olgu üzerinde de Samsung rakibi olan LG’yi geride bırakmayı başarıyor. LG de 2800 mAH bir pil bulunurken Samsung’un pil kapasitesi ise 3000 mAH.

İki cihazda neredeyse aynı işlemcileri kullanmakla beraber işlemci hızı olarak çok ufak bir farkla Samsung Galaxy S7 rakibinin önüne geçmeyi başarıyor. Fakat genel itibari ile teknik özellikleri bakımından aralarında pek bariz bir fark yok denebilir.

Kaynak: Samsung Galaxy S7 ve LG G5 karşılaştırması – Cepkolik