Türkiye 10 Nisan’ı Bekliyor

Dünya Ekonomisi
Suriye’de şiddet giderek tırmanıyor. Esed yönetiminin zulmünden kaçan Suriye vatandaşları için güvenilir liman Türkiye… Gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor… Son durumu Başbakan R...
EMOJİLE

Suriye’de şiddet giderek tırmanıyor.

Esed yönetiminin zulmünden kaçan Suriye vatandaşları için güvenilir liman Türkiye…

Gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor…

Son durumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çin ziyareti öncesi Konya Havaalanında değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, "Ülkemize gelen Suriyeli kardeşlerimizin sayısı 24 bini bulmuş durumda. Ve bu artık artarak devam ediyor. Biz tabi bir taraftan tedbirlerimizi alıyoruz, kapılarımızı kapamak diye bir düşüncemiz yok." dedi.

Başbakan, Birleşmiş Milletler’in elini sıkı tutmasını istedi, Türkiye’nin atacağı adımlar için tarih verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,"BM’nin elini daha sıkı tutması lazım. Özellikle Kofi Annan’ın elini çok ama çok sıkı tutması lazım. Ve 10 Nisan diye bir tarih açıkladı. Bu süreci yakın takibe alması gerekir diye düşünüyorum. İnanıyorum tabi ki 10 Nisan’a kadar bu süreci sabırla metanetle takip edeceğiz. 10 Nisan’dan sonra da atacağımız adımları tabii ki uygulamaya koyacağız." diye konuştu.

Uludere Raporu

Meclis Uludere Alt Komisyonuna gönderilen Genelkurmay raporu ile ilgili tartışmalar da Başbakan Erdoğan’ın gündemindeydi…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan," Tabii burada süreci bulandıranlar var. Bu süreci bulandıranlara prim vermezseniz iyi olur. İnsan Hakları Komisyonu Başkanı konuşmadan, Ana muhalefet partisinin temsilcisi, gerekse BDP’nin temsilcisinin konuşması tabi bir defa komisyon çalışmalarına, mevzuatına ters şeylerdir." dedi.

Başbakan Çin’e Gidiyor

Başbakan Erdoğan, Konya’daki programının ardından Çin’e hareket etti.

Başbakan Erdoğan’ın ikinci Uzakdoğu seyahatinin ilk durağı Urumçi olacak. Sincan Uygur özerk bölgesine gidecek olan Başbakan Erdoğan, Uygur Türkleri ile biraraya gelecek, onların sorularını dinleyecek.

Bu ziyaret Başbakanlık düzeyinde bölgeye yapılacak ilk ziyaret olacak.

Başbakan Erdoğan, Urumçi’de kurulması planlanan Türk sanayi bölgesini de gezecek.

Daha sonra Pekin’e geçecek olan Başbakan, Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Vın Ciabao ile görüşecek.

Görüşmelerde, her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak.